Sivas’ta görme engelli olan çift Meryem Onuk (36) ve Sedat Üstün (33) evlilik yolunda ilk adımı atarak nişanlandı.

11 yaşında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme engelli olan Meryem Onuk ile 7 yıl önce iş kazası nedeniyle sol gözünü kaybeden tekstil işçisi Sedat Üstün çifti 5 yıl önce akrabalarının aracılığıyla tanıştı. 5 yıl boyunca görüşen ve birbirlerini seven çift Türkiye Beyaz Derneği Sivas Şubesi ile Sende Gülümse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlen nişan töreniyle evliliğe ilk adımı attı. Paşabahçe Mesire Alanı’ndan bulunan Kütük Ev’de düzenlenen nişan törenine Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Belediye Başkanı Sami Aydın ve çiftin yakınları katıldı. Çift, çalan müzik eşliğinde dans ederken davetlilerin huzurunda doyasıya eğlendi.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Meryem Onuk, heyecanlını olduğunu söyledi. Sedat Üstün ise, “Gelen misafirlerimize teşekkür eder minnettarlarımızı sunarız. Bizlere yardım eden ve yanımızda dua eden herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum Allah’ın herkese nasip etmesini dilerim. Maksat burada özürlülük değil, engellilik değil önemli olan sevgi ve aşktır” dedi.

Vali Alim Barut ve eşi Miyase Barut çiftin nişan yüzüklerini takarak kurdelelerini kesti. Çifte mutluluklar dileyen Barut, “Burada güzel bir birlikteliğe şahit oluyoruz. İnsanlık bu şekilde geçmişten geleceğe doğru ilerliyor gerçekten böyle bir güzel olaya şahit oluyoruz. Çünkü iki gönül bir araya gelip evlenmeye karar verdiklerinde dünyada çok şey değişiyor. Bu gençlerimizde buna karar vermişler bizde buna şahit oluyoruz. Sadece söylememiz gereken Allah mesut bahtiyar etsin ve geleceğimizi oluşturan bu törenin hepimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.