Sivas-Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi Madencilik ve Doğaltaş İşlemeciliği Eğitim çalışması düzenlendi.

Bakü, Tiflis, Ceyhan Boru Hattı Şirketi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tarım Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜTHAM) ortaklığında yürütülmekte olan Sivas -Kayseri Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında, Hafik ilçesinde Madencilik ve Doğaltaş İşlemeciliği konulu eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Hafik Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen eğitimde Sivas Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından 22 katılımcıya Doğal Taş İşlemeciliği ve Madencilik alanında eğitimler verildi.

Teorik ve uygulamalı olarak düzenlenen eğitimin ilk bölümünün de Türkiye’de ve Dünya’da Madencilik ve Üretimi, Türkiye ve Dünya’da Mermer Üretimi ve Teknolojisi, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Uygulamaları, mermer ve sanatsal mozaik uygulamaları konusuna teorik eğitim, ikinci bölümünde ise sanatsal mozaik uygulamaları kapsamında logo ve madalyon çalışmaları olmak üzere uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi, proje koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Tuzcu, hedef ve yaklaşımlarının bölge koşullarına uygun, gerçekçi ve öngörülen zamanda gerçekleştirilebilir nitelikli projeler in desteklenmesi olduğunu ve bu projelerin bilinen faaliyetlere kaynak aktarmaktan çok, farklı içerikli ve yenilikçi olması ile birlikte yeni teknik veya teknolojilerin kullanımını öngören projelere desteklerin verildiğini ifade etti.

20 gün süren eğitimlerin sonunda 22 katılımcıya belgeleri takdim edildi.