İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle idarede görev yapan engelli personeller ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Engelli personellere yönelik farkındalık oluşturmak için ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “İdaremiz bünyesinde çalışan engelli personellerin iş ortamına ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu personellerimizle sürekli bir araya gelip hasbihal ediyoruz. Engelli personelimize yönelik ilgiyi sadece bir günle sınırlamamalıyız, yılın 365 günü onlara olan ilgimizi göstermeliyiz. Önemli olan bedensel değil zihinsel engelli olarak olaylara bakmamaktır.” dedi.

Sosyal devlet anlayışının en önemli göstergelerden birisi de dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yapmak olduğuna vurgu yapan Ayhan, “Ülkemiz büyüdükçe, geliştikçe, ekonomik altyapısı iyileştikçe ve kaynaklar artığı zaman dezavantajlı gruplara yapılacak hizmetler de artacaktır. Geçmişte ülkemizde sosyal yardımlara 2 milyar TL ayrılırken bugün 30 milyar TL ayrılmaya başlandı. Bu da ülkemizin sosyal hukuk devleti olduğunun en güzel örneğinin bir göstergesidir. Devletimizin bize vermiş olduğu yetkilerden hareketle engelli personellerimizin sorunlarını çözmek adına personellerimizle sürekli diyalog halindeyiz. Engelli personellerimizin sorunlarını, dertlerini kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Bu kahvaltıya katıldıkları için ben mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu arkadaşların hepsi kurumumuzun medarı ihtarıdır, çalışkanlıkları ve fedakârlıkları ile diğer personellerimizden hiçbir farkı yoktur. Zihinsel çalışmaları ve pratik zekaları ile idaremize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Yiğit ise, “Engelli bir personel olarak senede bir gün değil sürekli engelli olduğumuz düşünülmelidir. Özel idaremiz engelli personellerimiz için son yıllarda gerek fiziki gerekse idari olarak her türlü değişikliği yaparak engellilerin daha rahat ve verimli çalışabilmelerini sağlamıştır.” diye konuştu.