İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’a kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum temsilcileri ziyaretlerde bulundu.

Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dinçer, İdare Mahkemesi Başkanı Hamit Görür, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ömer Efe, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Şube Başkanı Suat Duman, Kızılova Köy Derneği Başkanı Salih Aslan, Koyulhisar Dernekleri Federasyon Başkanı Tahir Duman, Gölova Hasan Şakar YİBO öğretmen ve öğrencileri, Genel Sekreter Salih Ayhan’ı makamında ziyaret ettiler.

İlk olarak Ayhan’ı Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Merih Dinçer ve İdare Mahkemesi Başkanı Hamit Görür ziyaret etti. Ziyarette konuşan Genel Sekreter Ayhan, mahkemelerin demokrasinin kurulması aşamasında anayasanın üstünlüğü ile hukuk devletinin tesisine katkıda bulunduğunu belirterek, “Devletin bütün kurumları ne kadar hukuk devleti ilkesine göre işlerse, demokrasinin kalitesi o kadar artar ve toplum daha iyi hale gelir. Adaleti tesis etmeye çalışan devlet görevlilerimiz kutsal bir görevi yerine getirmektedir.” dedi.

Bölge İdare Başkanı Merih Dinçer ve İdare Mahkemesi Başkanı Hamit Görür ise Sivas İl Özel İdaresi’nin yerel hizmetleri vatandaşların ayağına götüren önemli bir kurum olduğunu belirtti.

Daha sonra Bem-Bir-Sen Başkanı Mustafa Pakoğlu ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı İlhan Karakoç ile yönetim kurulu üyelerinin ziyareti gerçekleşti.

Demokrasinin temel unsurlarından biri olan sivil toplum örgütlerinin, önemli görevler yerine getirdiğini ifade eden Ayhan, “Sendikalar, idare ile çalışanlar arasında önemli bir köprü görevi yürütmektedir. Bu açıdan ilimizin iki önemli sendika başkanını ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Bem-Bir-Sen Başkanı Mustafa Pakoğlu ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı İlhan Karakoç ise demokrasilerin temel dinamikleri arasında sendikaların önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Sendika temsilcilerinin ardından Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ömer Efe, Ayhan’a ziyarette bulundu.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin ülke tarımına dünden bugüne katkısı ve desteği olduğunu ifade eden Ayhan, “Türk çiftçisinin kendi bünyesinden emeği ve sermayesi ile oluşturduğu bu kurum, milletin efendisi olan çiftçiye hizmeti, kendisine ana gaye olarak belirlemiştir. Tarımın kalkınmasında, Tarım Kredi Kooperatifleri, çok önemli hizmetler sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Ömer Efe ise, “Sivas İl Özel İdaresi, büyük yatırımlara imza atan, özellikle tarım ve hayvancılık politikalarında güzel projelere imza atan bir kurumdur. İl Özel İdaresi; prestij projeler arasında yer alan et entegre tesislerinin yapımına imza atarak ilimiz çiftçisine destek olan, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmetleri ulaştıran, bu projelerin yanında sosyal projeleri de uygulayabilen bir kurum haline gelmiştir.” dedi.

Bölge Müdürü Ömer Efe’nin ziyaretinin ardından Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Şube Başkanı Suat Duman, Sayman Kaan Güzel ve dernek üyelerinin ziyareti gerçekleşti.

Yıldız Dağı Kış sporları Turizm Merkezi’ne afet haberleşme istasyonu kurulması için Ayhan’dan destek isteyen TRAC, Sivas Valiliği öncülüğünde oluşturulan Afet Müdahale Planı’na katılan sivil toplum kuruluşu olduklarını belirtti. TRAC’ın Kamu yararına çalışan dernekler statüsünde olduğunu söyleyen ve faaliyet alanları hakkında bilgiler veren Şube Başkanı Suat Duman, gönüllülük esası ile hareket eden cemiyetin Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Sivas’ta da dernekleştiğini ifade etti.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özellikle Sivas Afet Müdahale Planı dahilinde Yıldız Dağı Kış sporları Turizm Merkezi’ne yapılacak çalışmalara katkı sağlanacağını dile getirdi.