İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak eğitimcilerin gününü kutladı.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Ayhan, “Eğitimciler; bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleridir.” dedi.

Okul ile sınırlı kalmayıp, hayatın her alanında öğretici-eğitici kimliği ile yol gösteren öğretmenlerin toplumun bütün kesimlerine ışık tuttuğunu ifade eden Ayhan, "Çocuklarımızın ufkunu açan ve yeteneklerini ortaya çıkaran öğretmenlerimiz, bireye düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve yorumlamayı öğretmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında etkin görev almaktadırlar. Öğretici, eğitimci kimlikleriyle yeni kuşaklara fikirlerini iyi bir şekilde ifade edebilmeyi, kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasında ve olgunlaşmasında yardımcı olan öğretmenlerimiz, üstlendikleri bu yüce görev nedeniyle de toplumsal hayatımızda özel ve önemli bir yere sahiptirler. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere ulaşmasında büyük gayret sarf eden öğretmenlerimiz, ülkemizin en ücra köşelerinde dahi hizmet vermekte, her türlü zorlukla mücadele ederek, evlatlarımızı eğitmektedirler. Öğretmenlerimizin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmaları, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerine aktarmaları, idaremizin de eğitim alt yapısına kazandırdığı yatırımlarla daha da önem kazanmaktadır” dedi.

Ayhan, “İl Özel İdaremiz, Sivas’ımızın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem vermekte olup, ilimizde eğitim öğretim çağındaki tüm bireylere kaliteli ve eşit bir eğitim ortamı oluşturmayı hedeflemektedir. Birçok okulun yapım, bakım-onarım ve çevre düzenini üstlenen İdaremiz, bu yöndeki çalışmalarını 2014 yılı içerisinde başarı ile tamamlayarak, inşaat sezonu içinde daha hızlı ve aktif çalışmalar gerçekleştirmiştir. Eğitim kurumlarının bakım ve onarım ihalelerini okullar kapanmadan başlatan kurumumuz yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan da çalışmalarını tamamlayarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha sağlıklı, fiziki olarak daha kaliteli binalarda eğitim-öğretim dönemi geçirmelerine katkı sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” diye konuştu.