Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında imzalanan protokol kapsamında ilkokul öğrencilerine ’Trafik Adabı ve Çevre Bilinci’ dersi verildi.

Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu’nda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tan ve Sivas Trafik-Der Başkanı Mustafa Er ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, projenin amacı hakkında bilgi vererek,"Amacımız okul öncesi ve ilkokulda eğitim alan çocuklarımızda trafik ve çevre bilinci oluşturarak trafik kazalarının en aza indirilmesini sağlamaktır. Sivas’ın tüm anaokullarında ve ilkokullarda bu eğitimler usta öğreticiler tarafından verilecektir. Öğrencilerimizin küçük yaşlarda trafik bilinci edinmesi için sürücü kursları ve Milli Eğitim Bakanlığının protokolü ile Türkiye’nin her yerinde bugün itibari ile bir sosyal sorumluluk projesi olan ’Trafik Adabı ve Çevre Bilinci’ derslerini başlatıyoruz" dedi.

Sivas Trafik-Der Başkanı Mustafa Er ise sosyal sorumluluk projesi olarak imzalanan protokol kapsamında; okullarda trafik bilincini artırmaya yönelik eğitim programları uygulanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından uzman öğretici Hakan Akçadağ, slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere eğitim verdi.