SİVAS (AA) - Koyulhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinden yapılan yazılı açıklamaya göre, genel kurul toplantısı Koyulhisar Belediyesi lokalinde gerçekleşti. Genel kurul toplantısında divan başkanlığını yapan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Yüksel Demirgil, kooperatif kredilerinin piyasa koşullarına göre çok avantajlı olduğunu ifade etti.

Demirgil, "Kooperatifimizin sağladığı krediler banka kredilerine göre yüzde 100 oranında daha avantajlı. Bu nedenle de esnaf ve sanatkarlarımızdan büyük oranda talep alıyoruz. Hem ödeme koşulları hem de faiz oranları ile çok uygun olan kredilerden ilçelerde bulunan esnaf ve sanatkarlarımız yararlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Koyulhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ülker ise kooperatifin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Genel kurulda yönetim kurulu yıllık çalışma raporu ve denetim kurulu raporunun okunmasının ardından, bilanço ve gelir-gider tabloları okundu. Daha sonra okunan raporlar ve hesaplar müzakere edildikten sonra yönetim ve denetim kurulları ibra edildi, 2016 yılı tahmini bütçesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıya Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli ve bazı ilçe kooperatiflerinin başkanları katıldı.