Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde işaret dili eğitimi alan 180 kursiyer, işitme engellilerle bir araya geldi.

Gökkuşağı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği programda, kursiyerlerle işitme engelliler bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu. Programda konuşan Sivas Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü, daha önceleri sivil toplum kuruluşlarında engelli bireyler için çeşitli faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek; “Bu toplantımızın amacı, kursiyerlerimizle işitme engelli bireylerimizi bir araya getirmek ve kaynaşmalarını sağlamaktır.” dedi.

Gökkuşağı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Epik ise, “Yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. İşaret dilinin yaygınlaşması ve gelişmesi için çok çaba sarf ettim. Bugün bir hayalim gerçekleşti, bundan dolayı çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatih Atakul da, işaret dili kullanımının yaygınlaştığını ve bu konuda halkın bilinçlendiğini belirterek, kursiyerlere bu dili öğrendikleri için teşekkür etti.