Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanan Yüksel Eyertaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti.

Gemerek Şehit Ahmet Karahan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptıktan sonra Sivas’a atanan Yüksel Eyertaş, SESOB Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret ederek, çırak sorununa çözüm bulunması için, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş alışverişinde bulundu.

Eyertaş, mesleki eğitim merkezi için yeni projeler hazırladıklarını söyledi. Merkezde çıraklık eğitiminin yavaşladığını bu nedenle de bünyelerinde yurt açmak için girimlerde bulunduğunu belirten Eyertaş, “Sanayi her geçen gün büyüyor ama çırakta azalıyor. Esnaflarımızdan çırak bulunması için talepler geliyor. Meslek Lisesinden gelen öğrencilerde çıraklık yapmıyorlar. Üniversiteye rahatlıkla gidebildikleri için de sanayi de çalışmıyorlar. Biz sanayideki çırak ihtiyacının giderilmesi için yeni bir yurda ihtiyacı vardır.”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köksal ise kesintisiz eğitimle birlikte sanayi de çırak ve kalfa sıkıntısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, ustaların çoğunluğunun çırak olmadan tek başına çalıştığını söyledi. Çırakların kalfalık ve ustalık eğitimlerini almaları için Mesleki Eğitim Merkezinin önemli olduğunu vurgulayan Köksal, “Sanayi sektöründe çırak ihtiyacı her geçen gün daha da sıkıntı olmaktadır. Köy ve ilçelerden öğrencileri Sivas’a getirerek sanayi sektöründe çırak olarak çalıştırabiliriz. Bu çocukların barınma ihtiyacı için de bir yurt yapılabilir. Bu yurtta köy ve ilçelerden gelen çocuklar hem çalışacak hem de eğitimlerini sürdürecektir. Çıraklık eğitimi ve çıraklarla ilgili yapılacak olan çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız.” diye konuştu.