Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Orta Eğitim, Fen Matematik Alanları Bölümü Matematik Öğretmenliği öğrencileri ile Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından topluma hizmet dersi kapsamında Çayboyu İlköğretim Okulu’nda deprem, yangın semineri ve tatbikatı programı düzenlendi.

Programa Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Topbaş, AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hüseyin Aşkın Akpulat, proje hizmet koordinatörü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mutafa Elik, AFAD yetkilileri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak AFAD Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek, öğrencilere deprem, yangın, heyelan, çığ ve tsunami gibi olağanüstü olaylarda yapılması gereken işlemler ve alınabilecek önlemlerle ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ülkemizin doğal afetlerle sık sık karşılaşan bir ülke olduğunu söyleyerek, afet olaylarına karşı bilinçlenmemiz gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Evlatlarımızın bu sorumluluk duygusunu küçük yaşta edinmeleri oldukça önemli. Siz değerli öğrencilerimiz ileriki yıllarda ülkenin çeşitli yerlerinde görev alacağınız zaman, topluma faydalı bireyler olarak, afete maruz kalmış insanların yardımlarına koşacaksınız. Ben bu duyarlılığa sahip olacağınızdan eminim.” dedi.

AFAD Müdürü Nazif Ekinci ise temel afet bilincini toplumda yaymak ve farkındalık yaratmak adına eğitimlerin ilk olarak ilköğretimlerden başlanılması gerektiğine dikkat çekerek, bu doğrultuda sık sık bilinçlendirme eğitimleri verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından verilen eğitim semineri sonunda okul öğrencilerine yönelik deprem ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Program sonunda protokol üyeleri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.