Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) toplantısı Sivas’ta yapıldı.

Sivas Valiliği Muammer Bey Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Yozgat Valisi ve Oran Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Alim Barut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yazıcı, “ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, faaliyetlerine planlama ve koordinasyon süreçleri mali ve teknik destekler ile yatırım destek danışmanlığı başta olmak üzere tüm alanlarda bölge kalkınmasını hedefleyen çalışmalara devam etmektedir. Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında geçtiğimiz dönemde bölge illerimiz için yatırım rehberleri hazırlanmış ve ‘TR72 Bölgesi Alt Bölge Çalışması’ tamamlanarak ilgili paydaşların istifadesine sunulmuştur. Ajans tarafından ‘Yenilik Stratejisi’, Enerji Verimliliği’ ve ‘Ulaşım ve Lojistik’ alanında başlatılan çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Ajans tarafından yürütülmekte olan mali destek programları kapsamında hazırda 82 projenin uygulama sürecinin devam ettiğini belirten Yazıcı, “ Projelere yönelik olarak ihale faaliyetleri, kontrol ve izleme çalışmaları, raporlamalar ve ödeme işlemleri ajans uzmanları tarafından eksiksiz olarak gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz dönemden devam eden programlarla birlikte 2015 yılı mali destek programları içinde çalışmaları başlatılmış olup, programlarla ilişlin detaylı bilgiler Yönetim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı’nın onayını müteakip kamuoyuna duyurulacaktır” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.