Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, lise eğitimini tamamladığı Merkez İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Sivas İmam Hatipliler Derneği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Öncü Gençlik Şehrin Öncüleri ile Buluşuyor" programının ilk konuğu olan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, okul yıllarını ve imam hatip gençliğini anlatarak, öğrencilerle sohbet etti.

Okulun salonunda gerçekleştirilen ve öncü gençliğin faaliyetlerinin anlatıldığı sine vizyon gösterisinin ardından öğrencilerden Ali Bayram’ın Kuranı Kerim okumasıyla başlayan programda İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, bu okullarda eğitim gören öğrencilerden daha önce olduğu gibi şimdi de güzel insanlar çıkmasını temenni etti.

1985 yılında İmam Hatip Lisesinden mezun olan ve şu anda Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, hem kendinden örnek verdi hem de imam hatip gençliğinin önemini anlattı.

Ailesinin imam hatipli olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu okullarda eğitim gören öğrencilerin memnun bir şekilde mezun olduğunu belirterek, “İmam Hatip gençliği her yönüyle topluma örnek bir insan olmalıdır. İmam Hatipler medeniyet okuludur. Bu okullarda yetişen çok sayıda değerli insan vardır. “dedi.