Sivas’ta Sevgi Evleri’nde kalan koruma altındaki çocuklar trafik kurallarını hem uygulamalı olarak öğreniyor, hem de gönüllerince eğleniyor.

Sivas Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ’Minik Kalpler Trafikte’ projesiyle Sevgi Evleri bahçesine yaptırılan trafik eğitim pistinde haftanın belli günlerinde akülü araçlara binen çocuklar, eğitmenleri gözetiminde trafik kurallarını öğreniyor.

Yaşanan birçok trafik kazasının ve problemin eğitim eksikliği nedeniyle olduğunu erken yaşta trafik eğitimi sayesinde bu sorunların çözülebileceğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut,"Sivas Valiliğimizin himayesinde koruma ve bakım altında olan çocuklarımıza Sevgi Evleri’nde bulunan 400 metrekarelik bir kompleks içerisinde trafik eğitim pisti hazırladık. Çocuklarımıza trafik eğitim noktasında farkındalık oluşturmak, bilinç kazandırmak ve vakitlerini neşeli bir biçimde geçirmelerini sağlamak için ’Minik Kalpler Trafikte’ projesini başlattık. Ve şuanda da çocuklarımız aktif olarak kullanıyor" dedi.

Ortaya çıkan başarılı çalışmadan dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan ise,"Burada ’Minik Kalpler Trafikte’ projesiyle birlikte kurum bünyesinde kalan, 0-6 yaş grubundaki çocuklarımıza hem trafik kurallarını öğretmek, aşılamak hem de onları sosyal hayata iyi adapte olabilmeleri adına böyle bir proje ön görüldü. Bugün onun açılışını yapıyoruz. Çocuklarımız burada eğlenerek öğrendikleri trafik kurallarıyla daha sonra hayata atıldıklarında kuralları sağlam olarak hafızalarına kazıyacaklar" ifadelerine yer verdi.