Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın bir mesaj yayımlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyetin önemine değinen Aydın, “91 yıl önceki coşkuyu aynen bu gün yaşıyoruz. 90 yılda gelinen mesafenin ve kazanımların farkında olmamız gerekir. 91 yıl önce Sivas’ta temelini attığımız genç Cumhuriyetimizin bugün 91. yılını kutluyoruz. Bize bugünü ve bu rejimi armağan eden atalarımıza ne kadar minnet duysak, dua etsek azdır. Bunun kıymetini, içinde bulunduğumuz Orta Doğu coğrafyasına bakarsak daha iyi anlarız. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız.

Bu son derece anlamlı duruşumuzla; kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir kez daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu duygu birliğimizi, geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep koruyacağız” dedi.

Aydın, mesajının devamında şunları kaydetti:

“Biz farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız.Dahası, en zor şartlara ve imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz; hiç kuşkusuz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Bu hedefi ve kararlığı gelecek kuşaklara anlatacak, aktaracak ve çok çalışarak bunu başaracağız.”