2013 Aralık ayında ilk sayısını Sivaslılar ile buluşturan Sivas Lonca Gazetesi, 1’inci yaşını düzenleyeceği gece ile kutlayacak.

Farklı bir gazete olmak için yola çıkan Sivas Lonca Gazetesi, bir yılını geride bıraktı. Bir yıl önce yayın hayatına başlayan ve doğru haberleri okuyucuları ile paylaşmayı ilke edinen Sivas Lonca Gazetesi, bir yaşına girdi. 2013 yılının Aralık ayında ilk sayısını okuyucuları ile buluşturan Sivas Lonca Gazetesi haftalık olarak yayınlanmasına rağmen 10 binlik tirajı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Yaşam, magazin, gündem, ilçeler ve spor bölümlerinin yer aldığı gazetenin 12 sayfası da renkli yayınlanıyor. Gerek mizanpajı gerekse baskı kalitesi ile farklı bir bakış açısı kazandıran gazete şehir dışındaki Sivaslılar ile gönül köprüsü oluşturuyor.

Sivas’ta yaşanan gelişmeler İstanbul ağırlıklı olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerdeki Sivaslılara Sivas Lonca Gazetesi aracılığıyla aktarılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dağıtılan tek yerel gazete olan Sivas Lonca Gazetesi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere bütün milletvekillerinin makamlarına ulaşıyor.

Sivas Lonca Gazetesi tüm şehirlerde yaşayan Sivaslılara ulaşarak, Sivaslılar arasında köprü görevi görmek ve Sivas’ın loncasını kurup Sivaslıları tek bir Lonca çatısı altında birleştirmeyi kendisine amaç ediniyor. Sivas Lonca, Sivas gazetesi olmasına rağmen İstanbul’da dağıtılan tek Sivas gazetesi olma özelliğini de taşıyor.

Aralık ayında bir yaşını dolduran Sivas Lonca Gazetesi birinci yılını kutlamaya hazırlanıyor. 5 Aralık Cuma günü Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo Salonunda düzenlenecek gecede Sivaslı birçok bürokrat ve siyasi isim ile kentteki basın mensupları bir araya gelecek.

Program ünlü sunucu İpek Tanrıyar’ın sunumuyla gerçekleşecek, gece sürpriz konuklara ev sahipliği yapacak.