Sivas Belediyesi tarafından ‘Bilinçaltı Mesajlar ve Algı Yönetimi’ konferansı düzenlendi.

Araştırmacı Yazar Dr. Sefer Darıcı’nın verdiği konferans, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği programın açış konuşmasını yapan Başkan Vekili Karaca, günümüzde algı yönetiminin kötü niyetli kişilerce olumsuz yönde kullanıldığını hatırlatarak, “Tüketim toplumunda, yaşadığımız dünyada insan sağlığına, insan ahlakına zararlı ürünleri üretenler maalesef doğrudan yapamadıkları etkiyi birçok masum ürün ve sanat eserinin içine gizleyerek yapmaktadır. Özellikle teknolojik gelişime bağlı olarak televizyon, internet gibi kitle iletişim araçlarının içinde olan sinema, dizi, belgesel gibi insanların severek takip ettiği sanat ürünlerinin içinde hiç istemediğiniz materyallerin reklamı yapılmaktadır.”dedi.

Araştırmacı Yazar Sefer Darıcı, algı yönetiminin tarihçesi ve subliminal mesajın ne zamandır, nasıl kullanıldığı hakkında sunum yaptı. Reklam ve film sahnelerinden alıntılar yapan Darıcı, bilinç düzeyinde yapılan algı yönetiminin yanı sıra alt, eşik, eşik altı mesajlarla, bilincimizle kavrayamadığımız nesneler ve seslerle yapılan aldatmacaları anlattı.

Başkan Vekili Karaca, konferansın ardından Darıcı’ya günün anısına plaket takdim etti.