Sivas’ta Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıldönümü nedeniyle fener alayı düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından tertiplenen yürüyüşe TBMM İdari Amiri CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İnönü Bulvarı üzerinde başlayan yürüyüşte yaklaşık bin kişilik grup İstasyon Caddesi boyunca ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kadın bando takımının da eşlik ettiği yürüyüş Atatürk Anıtı’nda son buldu. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.

Yürüyüş sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, “Gerçekten birkaç yıldır Sivas’ta her türlü engellemelere rağmen çok coşkulu ve anlamına içeriğine yakışır bir şekilde Cumhuriyet Bayramı törenlerini kutluyoruz. Karmaşık duygular içerisindeyiz bir taraftan sevinci, bir taraftan acıyı, bir taraftan hem ülkemizi hem cumhuriyetimizin geleceğine yönelik endişeleri birlikte bir arada yaşıyoruz. Uzun bir süreden beri içeriden ve dışarıdan her türlü engellemelere rağmen cumhuriyetin temel değerleriyle oynanan, cumhuriyetin temel değerlerini göz ardı edilmeye çalışıldığı bir sürece rağmen gerçekten büyük bir coşku içerisinde Cumhuriyetin 91’inci yıl dönümünü kutluyoruz” dedi.