Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen, halk otobüsü şoförlerine yönelik eğitim seminerleri sonrası sertifika töreni ve tek tip kıyafet uygulaması için gömlek dağıtım programı düzenledi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Baral ve halk otobüsü şoförleri katıldı.

Programda konuşan Vali Alim Barut, “ Toplu ulaşım, toplu ulaşımda müşteri ve toplu taşıma da hizmet veren arkadaşlar günlük hayatın bir parçasıdır bu artık her şehirde böyledir. Önceden her şey yaya olarak hallediliyordu ama günümüzde artık yaya gitmek mümkün değil dolayısıyla toplum taşıma aracına ve toplu taşıma aracındaki görevliye artık halkımız alışmak durumda halkımız onlarla birlikte yaşamak durumunda birlikte yaşayacağımıza göre birlikte yaşamanın kurallarını birbirimize saygı gösterme kurallarını öğreneceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise halk otobüs şoförlerine verilen eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, “ Bu eğitim çalışmalarının çok olumlu yansımalarının olduğunu görüyoruz. Şikayetlerin yüzde 80 azaldığını görüyoruz. Ben inanıyorum ki bunlar daha da azalacaktır hem siz mutlu olacaksınız, hem Sivas halkı mutlu olacak. Bizim amacımız yaptığımız işi doğru yapmak, Allah rızası için yapmak kazandığımızı da helal kazanmaktır. Bundan sonraki süreçte bu sertifikaya sahip olmayan, ağır vasıta ehliyeti olsa da bu sertifikayı almadan artık toplum taşım aracı kullanamayacak. Biz bunu 2006 yılında hedeflemiştik. Ama bugün geldiğimiz noktada yeni yasal düzenlemelerin de bu yönde oluştuğunu görüyoruz. Demek ki doğru yoldayız inşallah sizlerin katkısıyla hem siz kazanacaksınız, hem Sivas kazanacak” diye konuştu.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman ise, halk otobüsü şoförlüğünün zor bir meslek olduğunu söyleyerek, “Şoförlük mesleği gerçekten zor bir meslektir dolayısıyla sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar direksiyonda ekmeğini taştan çıkaran kişiler olarak elbette ki biz zor iş yapıyoruz yaptığımız işinde zorluğunun farkındayız. Ayrıca halk otobüsü sürücülüğü diğer şoförlükten farklı bir dal çünkü insanlara hizmet ediyoruz. Taşıdığımız insanları sağlıklı bir şekilde bir noktadan diğer bir noktaya nasıl götürürüz, nasıl daha iyi hizmet ederiz bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimler sonrası sertifika almaya hak kazanan şoförlerden temsili 7 kişiye, protokol üyeleri sertifika takdim ederek gömlek hediye etti. Ayrıca, eğitimler süresince görev yapan akademisyenlere teşekkür belgesi, katkı sağlayan kurum yetkililerine ise plaket verildi.