Sivas’ta Muharrem ayının onuncu günü nedeniyle il protokolü Cem Evi’nde iftar yemeğinde buluştu.

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanlığı tarafından Ali Baba Cem Evi’nde Muharrem ayının onuncu günü nedeniyle iftar programı düzenlendi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın ikram ettiği yemeğe, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Jandarma Komutanı Okçin Akşit, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve çok sayıda alevi vatandaş katıldı. Cemevi dedesinin duasının ardından okunan ezanla birlikte hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi. İftar yemeğinde vatandaşlara kuru fasulye, bulgur pilavı ve ayran çorbası ikram edildi.

Vali Alim Barut iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada, “Muharrem ayı insanlığın atasını Hazreti Adem’in tövbesinin kabul edildiği, insanların ikinci atası sayılan Hazreti Nuh’un sıkıntılı dönemden kurtulduğu aydır. Muharrem ayı ehli beytin şehit edildiği aydır. Muharrem ayı insanlık tarihinde bir kurtuluş acılardan feraha ulaşılan bir aydır. Günümüzde olaylardan ders almadığımız için bunlardan ibret almadığımız için maalesef dünyada insanlık adına insanlığa yakışmayan bir sürü vahşet olayı oluyor. Demek ki biz Kerbela’dan ders almamışız, biz tüm peygamberler zincirinden ders almamışız. Yapmamız gereken onları rahmetle, şükranla anacağız ama bir daha Kerbela’lar olmaması için, bir daha da zulümlerin yeryüzünde olmaması için çalışmamız gerekiyor. İslam kelimesi barıştan gelir. Hiçbir zaman İslam’la kan bir araya gelen kelimeler kavramlar değildir. Bugünde bu Muharrem ayından feyiz alarak insanlığın huzura ve refaha kavuşması için bize düşen neyse onları yapmamız gerekir” dedi.

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Akyıldız ise Muharrem ayının öneminde bahsetti.

İftar yemeğinin ardından Vali Alim Barut, eşi Miyase Barut ve beraberindekiler ile birlikte Matem Cem’ine katıldı. Burada Muharrem ayında Kerbela’da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve diğer şehitler için gözyaşı döküldü.