Sivas’ta ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sivas Valisi Alim Barut, 5’inci Piyade Er eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahrettin Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, diğer il protokolü ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Vali Alim Barut, “Geleceği görmek isteyen varsa gelecekte ne olacağını, nasıl olacağını bilmek isteyen varsa eğitim camiasına, orada verilen eğitimin kalitesine, öğrencilerin durumuna bakmaları gerekir. Bizde bu sıralardan geçtik görebildiğimiz kadarıyla eğitim sistemimizde köklü değişikler yapıldı. İyiye, güzele ulaşmak için çabalar gösterildi. Umuyorum ki geleceğimiz bugünden daha güzel olacak çünkü büyük bir öğretmen camiası ve çoğu ülkelerin nüfusundan fazla öğrencimiz var ve bunlara iyi eğitim verebilmek için, kaliteli eğitim verebilmek için çırpınan bir devlet teşkilatımız var. Milletimizin geleceği tabi ki bunların elinde.” dedi.

Konuşmaların ardından Hacı Mehmet Sabancı Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda şiirler okunarak türküler söylendi.Program yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni ve emekli olan öğretmenlere plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.