Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı meclis toplantısı, meclis başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

6 maddelik gündemden oluşan toplantıda ilk olarak eski karar zaptı okunarak, kabul edildi. Ardından Muhasip Üye Sami Arifer tarafından Kasım ayına ait mizan ve masraflar listeleri açıklandı.

Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği maddenin ardından, Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyon Başkan Vekili Ahmet Çetinbaş tarafından 2015 yılı bütçesi açıklandı.

Muhasip Üye Sami Arifer de 2015 yılı bütçesi hakkında detaylı bilgiler verdi. Son 14 yılda gerçekleşen bütçe rakamlarını değerlendiren Arifer, “2001 yılında bütçemiz 315 bin lira iken 2014 yılında 3 milyon 750 bin liraya ulaşmıştır.” dedi.

Açık ve kapalı şeklinde iki tur halinde gerçekleşen oylama 2015 bütçesi oy birliğiyle kabul edilerek, onaylandı.

Gündemin son maddesinde söz olan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeki Özdemir, yapılan çalışmaları değerlendirdi. 2015 yılında yapılacak hizmetler hakkında da meclis üyelerine bilgiler veren Özdemir, “TEPAV’ın destekleriyle 2015-2023 stratejik planı hazırlayacağız. Meclisimiz ve tüm komite üyelerimiz ile beraber Sivas’taki kamu kurum müdürlerinin katılımıyla büyük bir toplantı yapacağız. Bölge planlanmasında Sivas’ın imarı, alt yapısı, yatırım ortamı ne olduğu ortaya çıkacak. Sosyal yaşantının analizleri yapılacak. Bu tespitlerden sonra sonuç bizi şuraya götürecek: Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekonomik hayatın içendeki rolü ortaya çıkacak. Odanın meslek komitesi ve organlarının aktivite düzey analizleri belirlenmiş olacak. Odamızın 2023 kadar planlanmış bir stratejisi ortaya çıkmış olacak” dedi.

Divriği’nin tanıtımına destek olmak için 2015 bütçesinden 75 bin lira kaynak aktardıklarına dikkat çeken Özdemir, “Sivas’ın turizminin gelişmesi açısından Divriği Ulu Cami’nin tanıtılmasını önemsiyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmalarımız içerisinde Unesco tarafından tescillenen Divriği Ulu Camimizin tanıtılmasını kendimize görev atlettik. Yeni yılda 5 bin kişiyi rabyüs ile Divriği’le götürerek Sivas’ın turizminin gelişmesine katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.