Suşehri ve Çevre Belediyeler Katı Atık Birliği ( VADİ-KAB ) 2014 yılı Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.

VADİ-KAB Katı Atık Birlik Başkanı olan Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel’in şehir dışında olması nedeniyle, toplantıyı birlik başkanı vekili olan Koyulhisar Belediye Başkanı Osman Epsileli başkanlık yaptı. 5 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Vadi-Kab Birliği Başkan vekili Epsileli, katı atık bertaraf tesisinin ivedi şekilde kurulması gerektiğini söyledi.

Katı Atık Birliği’ne üye olan ilçelerin bu tesisin kurulması çok arzu ettiğini ifade eden Epsileli, “İnşallah Fazlı Yüksel başkanımın döneminde bu tesis hizmete gireceğini ümit ediyoruz. Çünkü bu tesis birliğimize üye olan ilçelerimiz için çok önemli” dedi.

Birliğe üye olan ilçe belediye başkanlarının görüşlerinin alındığı toplantıda, Suşehri Belediyesi Başkan Yardımcısı Özkan Sarıer, bertaraf tesisinin yapılmasına karar verilen Akçaağıl köyü yakınında bulunan uzun tarla mevkii hakkında bilgi verdi.

Bertaraf tesisinin yapılması düşünülen alanın 300 bin metre kare olduğunu söyleyen Sarıer, söz konusu alanın yarıya yakın bölümünün şahıs arazisi olması kamulaştırılması gerektiğini belirtti.