İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan Yıldızeli İlçesine bağlı Aşağı Çakmak Köyü’nde gezi ve incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, İlçe Özel İdare Müdürü Necati Doğan ile teknik personel Mehmet Şare katıldı.

İlk olarak kısa süre önce göreve başlayan Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Genel Sekreter Ayhan, daha sonra Kaymakam Pınar ile birlikte Aşağı Çakmak Köyü’ne geçti. Burada köy muhtarı Mustafa Bulut ve köy halkı tarafından karşılanan Ayhan ve beraberindekiler daha sonra Aşağı Çakmak Göleti’ni inceledi. Sulama Şebekesi Yenileme Projesi hakkında Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin’den bilgi alan Ayhan ve Kaymakam Pınar, proje sahasını gezerek yöre halkı ile projede gelinen son noktayı değerlendirdi.

2014 yılı Sivas İl Özel İdaresi yatırım programında olan yaklaşık 80 adet tarımsal ve tarımsal sulama projesinin yılsonu değerlendirmelerini yapmak, örnek bir projeyi yerinde görmek için Yıldızeli Aşağı Çakmak Köyü Göletini ziyaret ettiklerini vurgulayan Ayhan, “İlimiz genelinde 80 adet tarımsal işimizin yüzde 80’ini hemen hemen bitirdik. 2014 yılı içerisinde 60 adet işimize yaklaşık 5 buçuk milyon TL para harcamış bulunmaktayız. Bitmeyenler ise hukuki süreçler, su yetersizliği, ödenek ya da diğer nedenlerden dolayı yapılamayan işlerdir. Örnek bir çalışma sahasını da görmek üzere burada bulunuyoruz.” dedi.

Yıllar önce köylere sulama suyu temin edilmesi amacıyla yapılan göletlerin bakım, onarım ve sulama kanallarında yenileme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Ayhan, “Yıldızeli Aşağı Çakmak Göleti 1978 yılında yapılmıştır. Toplam 2 bin 35 dekar arazi sulanmaktadır. Ancak aradan geçen 36 sene sonrasında beton kaplamalı kanallarda hem zeminden kaynaklanan çökmeler, hem de tahribat ve bozulmalar sonrası su iletiminde aksamalar olmuş, mevcut sulama sahasının büyük çoğunluğu sulanamaz hale gelmiştir. Bu nedenle bu gölete sulama tesisini yenileme çalışmaları kapsamında “Yağmurlama Sulama Tesisi Projesi” hazırlayarak 2013 ve 2014’de yaklaşık 560 bin TL para harcanmıştır. İnşallah seneye de buradaki çalışmalarımız devam edecektir. Bu bölgenin tarımsal potansiyelini artırmak, daha nitelikli ürün yetiştirilmesine destek olmak ve su kaybını gidererek verimin yükselmesini sağlamak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. 2015 yılında da buradaki çalışmalarımız aynı tempoda devam edecek. Yaklaşık olarak 25 km isale hattı var. Bir buçuk milyon TL ödenek ayrıldığı takdirde geri kalan kısmı da bitirilecek. İnşallah Aşağı Çakmak Köyü sakinlerine güzel bir hizmet sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar ise Aşağı Çakmak Köyü’nün Yıldızeli’nin en büyük köylerinden biri olduğunu hatırlatarak “Yaklaşık yüz hane ve 500 kişilik nüfusuyla belli yoğunlukta insanımızın yaşadığı bir köyümüz. Bu oranda da hizmeti hak ediyor gerçekten. Valiliğimiz, Özel İdaremiz tarafından yeterince hizmet geldiğini düşünüyoruz. Bu hizmeti getirenlere, programı yapanlara, takip eden ve yönlendirenlere ben de köyümüz ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Sekreterimiz de sağ olsunlar buraya, yatırımın yapıldığı yere kadar gelip projeyi bizzat yerinde incelediler. Yıldızeli için gerçekten çok ciddi efor sarf ediliyor. Ben de yaklaşık iki aydır görev yaptığım ilçede bunu yakinen biliyorum”. ifadelerini kullandı.

Köy Muhtarı Mustafa Bulut ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan hizmetlerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.