Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Sivas İl Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yalçındağ mesajında“Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet rejimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim’de kutlanan milli bir bayramdır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in onuncu yıl kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10’uncu Yıl Nutku’nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir. Aziz Türk Milletimiz, kanıyla canıyla ortaya koyduğu kararlı ve onurlu mücadelesiyle emperyalist unsurlara karşı göğüs germiş, savaşmış ve nitekim bağımsızlığına ve egemenliğine böylelikle kavuşmuştur. Bağımsızlık, özgürlük uğruna katlanılan zor şartlar bu uğurda kaybedilen hayatlar, dökülen kanlar bizler için bugünlere ve gelecek kuşaklara sunulmak istenilen huzurlu, rahat ortamları bırakma çabası ve mücadelesi olmuştur” dedi.

Yalçındağ, mesajının devamında şunları kaydetti:

İçinde bulunduğumuz süreç doğrultusunda görüyoruz ki demokrasi ve özgürlük paketleri adı altında gerçekleştirilmeye çalışılan amaç ve hedefler ülkemizin kimliğine cumhuriyetimizin değerlerine karşı oynanan oyunları apaçık ortaya koymaktadır. Bariz bir şekilde görülmektedir ki ülkemiz üzerinde açılan tartışmalar milli birlik ve bütünlüğümüzü zedeleme, bölme ve parçalama çabalarıdır. Türk milletinin birlik, beraberliğine ve bağımsızlığına zarar vermeye çalışanlara karşı o dönemlerdeki gibi nasıl sahip çıktıysak bugünde Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına varlığına ve bütünlüğüne var gücümüzle sahip çıkacağız. Herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet yaşayacak ve bizlere bırakılan bu kutlu emanet daima dimdik şekilde ayakta kalacaktır.”