Sivas Valisi Alim Barut, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Alim Barut, yapılan genel kurulla birlikte yaşanan bazı problemlerin geride kaldığını belirterek, Sivas’ta tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekti. Tarım diyince, ziraat denildiğinde Sivas’ın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu kaydeden Barut, “ Sivas tarım alanları açısından geniş. Diğer yandan hayvancılıkta önemli bir bölge özellikle besi hayvancılığında ilerlemeler var bal üretimde belli seviyeye geldi. Kelkit vadisinde yapılan meyvecilikle Sivas’ta olmaz denilen oldu. Suşehri’nde artık tarla balıkçılığı yapıldığını çoğu kimse bilmez, demek ki Sivas tarım bakımından önemli bir potansiyele sahip” dedi.

Ziraat Odası’nın sivil toplum kuruluşu, kamu kuruluşu şeklinde bir teşkilat olduğunu ve bu teşkilatın Sivas’ın tarım hayatında önemli yeri olduğunu belirten Vali Barut, “Dolayısıyla bunun bilincinde olarak geleceğe bakmak gerektiğini düşünüyorum. Bir zaman kaybedildi artık sizler Sivas tarımının gelişmesi için sizler de bizlerde üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise Ziraat Odasını Türkiye’de sayılı odalara arasına getirmek için koşar adım çalışacaklarını belirterek, “Sivas büyük bir kapasiteye sahip. Sivas’ta tarım olmazsa olmazlardan. Diğer ziraat odaları yürüyerek gidiyorsa bizlerin koşarak çalışmamız gerekiyor. Çiftçilerimizin önünü açacak projelerle sizlerin desteğini isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.