İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sivas Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen damızlık koç dağıtım töreni Vali Alim Barut’un katılımıyla gerçekleşti.

Ulaş ilçesinde gerçekleşen dağıtım törenine Vali Barut’un yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Ulaş Kaymakamı Yusuf Cankatar, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son yıllarda özellikle küçükbaş hayvan sayısında azalma olduğunu belirten Vali Alim Barut, “Azalma nedeniyle meralarımız sadece susuzluktan değil küçükbaş havyan bulunmamasından dolayı da boş kaldı. Bu sayının 2023 yılında 1 milyona çıkacağına dair İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden söz aldık. Gençlik yıllarımda da köylerde güz aylarında koç katılır, bahar ayında kuzular elde edilirdi dedi.

Akkaraman ırkı Kangal tipi koyun ırkının korunması ve il genelinde koyunculuğun geliştirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında Vali Barut ve protokol üyeleri tarafından hak sahiplerine sertifikaları takdim edildi.

Program sonunda 433 damızlık koçta sahibine teslim edildi.