Ak Parti kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek'in 5 Aralık Kadın Hakları Günü Mesajı‏;
Şimşek mesajında;''Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadını olmuştur.
Toplumda kadın bu kadar önemli yere sahip olmasına rağmen, layık olduğu yere henüz ulaşamamıştır.
Bugün Türk kadınına, milletvekilliğine seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yılını kutluyoruz.

Kadınlarımız 20 Mart 1930’da çıkarılan Belediye Kanunu ile ilk kez belediye seçimlerine katılma hakkı elde ederken 5 Aralık 1934’te Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun 10. ve 11. maddeleri değiştirilerek kadınlarımıza milletvekili seçme ve seçilme hakkına da tanındı ve 1 Mart 1935’te ilk kadın milletvekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde girdiler.

 1935 seçimlerinde 18 kadın vekil meclisteki yerlerini aldılar.. Birçok modern ülkeye göre, Türkiye’de kadınına seçme seçilme hakkı çok daha önce verilmiştir. 1935 seçimlerinde kadın temsil oranı yüzde 4.5'ti.

Türkiye Cumhuriyeti kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden birisidir. Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa'da 1944, İtalya'da 1945, Yunanistan'da 1952 ve İsviçre'de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir.

Bu öncü rolüne rağmen Türkiye’nin kadınların seçme ve seçilme oranı açısından günümüzdeki durumu maalesef istenilen seviyede değildir.
Biz AK Kadınlar olarak Türk kadının toplumda layık olduğu yere ulaşması için elimizden geleni yapma mücadelesi içerisindeyiz.

Hükümetimizin Aile Mahkemelerinin kurulması, kadın-erkek eşitliği bakış açısı ile Türk Vatandaşlığı kanununda yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesi, İş yaşamında cinsiyet ayrımının ortadan kaldırılması, çalışma şartlarının düzenlenmesinden tutumda töre ve namus cinayetlerinde alınan tedbirlere kadar birçok çalışması olmuştur.

Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.

Cennet Annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu da bu vesileyle belirtmek isterim.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum,''dedi.