Bu hafta sonu Adalet Partisi’nin kuruluş yıldönümü. Adalet Partisi, bundan 51 yıl önce 11 Şubat 1961 yılında kapatılan Demokrat  Parti’nin ta kendisi olarak kurulmuştur.

 DP, AP, DYP, ANAP ve tekrar ANAP-DYP ile bütünleşen Demokrat Parti, bu ülkeyi, bu ülkede yaşayan herkesi kucaklayan, kimsenin “Öteki” olarak görülmediği, büyük bir misyonun ve büyük bir davanın adıdır.

 Bu demokrat misyon, zaman zaman kesintiye uğratılsa da, zaman zaman yok edilmeye çalışılsa da, her zaman ayağa kalkmasını başarmış, halkın umudu olmuş ve ülkemize eserler kazandırmaya devam etmiştir.

Bu dava, dün de bugün de milletin refahı için her türlü eziyeti milleti için çekmiş, ama ne milletine ne de devletine, darağacına giderken bile küsmemiş, halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak görmüştür.

 Adalet Partisi, bu memleketin dağdaki çobanından, şehirdeki öğretmenine, hakimine, savcısına kadar yılllarca herkese aynı muameleyi yapmış, köylüsü kentlisi, kasketlisi kasketsizini, başı örtülü, başı açığını ileri medeniyetler seviyesine ulaştırmak yolunda milletle elele vererek başarmış ve büyük davanın öncüsü olmuştur. Bu bağlamda Adalet Partisi’nin ilk kurucu genel başkanı merhum Ragıp Gümüşpala’yı saygı ile anıyoruz.    

 Demokrat Parti Karaman İl ve İlçe Teşkilatı.