Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümetin listesiyle 11.45'te Çankaya Köşkü'ne çıktı. Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme 12.30'da sona erdi. Başbakanlık Merkez Binası'na geçen Davutoğlu'nun 62. hükümeti açıkladı.
Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan yeni kabinede yerlerini korurken, Erdoğan'ın eski Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Beşir Atalay ve Emrullah İşler yerine yeni Başbakan Yardımcıları oldu.

4 YENİ İSİM EKLENDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni kabineye, bir önceki Başbakan Erdoğan'ın kabinesinden farklı olarak dört yeni isim ekledi; Numan Kurtumuş ve Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı olurken, Nurettin Canikli Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Volkan Bozkır da AB Bakanlığı görevine getirildi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

62. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Numan Kurtulmuş, yaptığı ilk açıklamada, "adım kulislerde geçiyordu ama ben de sayın Başbakan'ın açıklamalarıyla TV'den öğrendim. Hiç bir duyumum yoktu. Değişiklikler konusunda ana eksen böyle olması bekleniyordu. Kısmi değişiklikler oldu. Tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.