AK Kadınlar herkese sevgi ve şefkatle yaklaşıyor. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan hasta ve taziye ziyaretleri, mahalle ve ev ziyaretleri yapıyor.
Bu konu ile ilgili açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin GÖKSOY:
“Şefkat ve merhamet insanlara karşı koşulsuz sevgi beslemekte geçer. Bu sevgi evrenseldir. Irk, din, dil ayrımı yapmadan tüm insanları kapsar. Peygamber efendimiz (SAV) Veda Hutbesinde kavim üstünlüğünün olmadığını, arabın arap olmayandan üstün olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah tenliyi siyah tenlinin de kırmızı tenli üzerinde üstünlüğünün olmadığını buyurmuştur.
14 Şubatta gittiğimiz Yenişehir mahallesinde hanım kardeşlerimizle bir araya gelip muhabbet ettik. Bir bebeğin doğarken kendi tercihlerini yapamadığı gibi hiç kimsenin de ırkını seçemediği bu yüzden Arap, Suriyeli, İranlı, Kürt, Türk gibi ayrımcılığa tabi tutulamayacağını, hepimizin kardeş olduğunu” söyleyen GÖKSOY:
“Esad zulmünden kaçıp insani bir hayat yaşamak için can pazarının yaşandığı sınır boylarında ölümü göze alıp gelen kardeşlerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara her konuda yardım ve destek olmaya çalışıyor, onlar için sosyal faaliyet çalışmalarımızı yönetim kurulu arkadaşlarım ile devam ettiriyoruz.
Aslında bu bir nevi Ensar-Muhacir kucaklaşması gibi. Nasıl ki peygamber efendimiz (SAV) Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Medineli Müslümanlar muhacir kardeşlerine kucak açtı, biz de öyle yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde savaşın gölgesinden kaçıp gelen kardeşlerimizin evlerine gidip bir aylık erzaklarını ve kendi yaptığımız yemekleri ikram ettik. Gittiğimiz evlerde karşılaştığımız manzaralar beklendiği gibi yürek burkucu cinstendi. Her birinin ayrı bir derdi hikayesi var. Ailesini kaybedenler, eşini ve çocuklarını sınırdan geçiremeyenler,… Bir şekilde hayatlarına sıfırdan başlamaya çalışıyorlar.
Bizler de onların yanında olup elimizden geldiğince yardım etmeliyiz. Ailelerin. O masum çocukların sevgiden mahrum kalmamaları için onlara sahip çıkmalıyız.
Sevgi, dünyaya gelen her varlıkta en esaslı bir unsur, en parlak nur, en büyük bir kuvvettir be bu kuvvetin yeryüzünde  yenemeyeceği hiçbir hasım yoktur.
Şimdi zaman bereketli Anadolu topraklarında paylaşmanın, vermenin, sıcacık sarılıp kucaklamanın ve zamanın Muhaciri yüreklerin Ensarı olma zamanıdır” dedi.