AK Parti Karaman Teşkilat binasında gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısına İl Başkanı Kerim Dereli Başkanlık ederken, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Parti İl, İlçe, gençlik ve kadın kolları üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Karaman AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı açıklamada;

''Teşkilatımızın her kademesinde, İlinde ilçesinde, beldesinde köyünde mahallesinde sandığında Belediyesinde İl Genel Meclisinde görev yapan, memlekete ve millete hizmet etme arzusuyla hiç bir çıkar gözetmeksizin vaktinden ve nakdinden feragat eden yüce gönüllü dava arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler; AK Parti Karaman İl Danışma Meclisimize hoş geldiniz.

Bu meclis ki bir dost meclisidir, fasılalarla bizleri bir araya getiriyor hasbıhal ediyoruz. Bir yandan da istişaremizi yapma fırsatı buluyoruz. Çok şükür bizi bir araya getirene. Çok şükür bizi bir arada tutana. 
Şükrediyorum zira birliği bozulanın dirliği de bozulur.
Şükür etmemiz için bir neden de; kendisini milletine adamış bir genel başkana sahip AK Partinin neferleri olmamızdır. Bundan onur duyuyoruz. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duyuyoruz. Çünkü O sadece bir genel başkan değil bir dünya lideri, yüzyılın iradesidir… 

Dostlarım
Bir yandan ülkemiz şahlanıp dünya ülkeleri arasında her geçen gün daha fazla dikkat çekerken, Ülkenin dört bir yanı şantiye alanına dönmüş hizmetin ve çalışmanın ürünü her gün yeni filizler yeşerirken bazen de istenmeyen elde olmayan üzücü hadiselerde cereyan etmekte. 
Malumunuz Soma’da yaşanan facianın acısı henüz yüreklerimizde tazeliğini koruyor. Soma’dan gelen acı haberle hepimiz derinden sarsıldık. Soma’daki 301 şehidimiz ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, Rabbim ailelerine sabırlar lütfetsin.  Hükümetimizin özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız Beyin ilk andan itibaren oradaki bütün bu ekiplere koordine etmesi ve orada yatıp orada kalkması bizleri son derece memnun etti. Allah kendisinden razı olsun.
Değerli arkadaşlarım, şunu biliyoruz ki; ne yaparsak yapalım giden 301 can geri gelmeyecek, ne yaparsak yapalım eşini, evladını, babasını, kardeşini yitiren yüreklerin feryadı dinmeyecek, hiçbir söz, hiçbir temenni o kanayan yüreklere su serpemeyecek. Ateş tabi ki en başta düştüğü yeri yakar, ama biz burada Karaman’da bu ateşi yüreğimizde hissettik.
Arkadaşlar, bu ülkenin Başbakanı “Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır.” Diyorsa, bu partinin mensupları olarak aynı mesuliyet bizlerin de üzerindedir.
77 milyon içinde nasıl ki sevinenlerin sevinci bizim sevincimse, üzülenlerin üzüntüsü de bizim hüznümüzdür, üzüntümüzdür.  Biz bu üzüntüyü yaşarken, bu acı olaydan siyasi, ideolojik rant devşirmeye çalışanları da gördü bu millet. Müstahak diyenlerde oldu, Soma’ya yardım etmeyin diyenlerde oldu. İnanıyorum ki ne tarih nede milletimiz affetmeyecek bunları.
Çok değerli teşkilat mensuplarımız kıymetli misafirler; 
Bu yıl seçim yılı idi. Yerel seçimleri büyük bir başarı ile geçirdik. Karaman’da %54’lük bir başarının sahibiyiz. Bu başarıda tüm teşkilat üyelerimizin emeği gayreti var. Muhteşem bir seçim süreci, muhteşem bir seçim sonucu ve muhteşem bir Recep Tayyip Erdoğan Mitingi yaşadık. Bu teşkilatımızın bir başarısıdır. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.
Kıymetli Teşkilat Mensubu Kardeşlerim,
Karaman Merkez'de 29 Mart 2009'da 35.678 oy alırken, 30 Mart 2014'te  8.086 oy artırarak 43.764 oya ulaşmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Ayrancıda 424 olan oyumuzu 206 artırarak 630, Başyayla da 738 oyu 791 ‘e çıkararak Türkiye 6. Sı oldu, Kazımkarabekir’de 930 olan oyumuzu 202 artırarak 1132, Karaman Akçaşehir' de 746 olan oyumuzu 80 oy artırarak 826, Karaman Sudurağı'nda 623 olan oyumuzu 169 oy artırarak 792, Ermenek'te 2141 olan oyumuzu 912 oy artırarak 3053, Ermenek Kazancı'da 55 olan oyumuzu 801 oy atırarak 856, Ermenek Güneyyurt'ta 921 olan oyumuzu 452 oy artırarak 1373, Sarıveliler'de 1067 olan oyumuzu 607 oy artırarak 1674, Sarıveliler Göktepe'de 754 olan oyumuz 20 oy eksilerek 734 olmuştur. 29 Mart seçimlerine göre oy oranımızı artırmanın heyecanını yaşıyoruz. Karamanlı hemşerilerimizin bize olan güveninden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. 
Bu seçimlerde Millet tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da istikrardan yana oy kullanmış AK Parti’yi yine desteklemiştir. Bu destek şehrimizin ve ülkemizin aydınlık geleceğinedir. Her ne kadar yerel seçimler olsa da yaşadığımız, seçim süreci yereli hatta yurt sathını çoktan aşmış bir uluslar arası davaya dönüşmüştü. Fakat şuurlu milletimiz olayın farkına vararak yedi düvele meydan okuyan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmıştır.  
Uzun ve kutlu yolculuğumuzda siyaset bizim için hiçbir zaman millete hizmet dışında bir anlam taşımadı. 
Siyaseti içten çürüten ülkeye ağır bedeller ödeten, ikbal ve makam hırsı siyaset anlayışımızda kendisine yer edinmedi, Milletin istikbali, çıkarları; milletimizin istikameti, milletimizin bize yüklediği emanet, nezdimizde her zaman kutsal kabul edildi ve hassasiyetle muhafaza edildi. Nereden nereye geldiğimiz ortada. Bedeli her ne olursa olsun bunu başardık ve başarmaya da devam edeceğiz.
DEĞERLİ TEŞKİLAT MENSUPLARIM
Bu seçimde de her seçimde olduğu gibi kurgulanmış  senaryolar gördük  Her seçim önü olduğu gibi şer odakları yine iş başındaydı. Geziciler, cemaatçiler, muhalefet, basın, anlayacağınız bulanık suda avlanmayı seven, ipi kimin elinde olduğu belli olmayan kim varsa hepsi saldırdı. Hem de insafsızca ahlaksızca saldırdılar. Ama milletimiz oyuna gelmedi. Sandıkta bunların suratlarına tokat gibi cevap verdi.
Dedim ya tarih bunları unutmayacak sizlerde unutmayın. Paranızı hangi bankaya yatırdığınıza dikkat edin, çocuğunuzu hangi okula dershaneye gönderdiğinize dikkat edin, hangi basın yayını takip ettiğinize dikkat edin. Kiminle dost olduğunuza kimlere destek olduğunuza dikkat edin. Tarih hainleri affetmez, bizde affetmeyeceğiz…
Bu teşkilat yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve yeni bir zafere hazırlanıyor. İlk kez cumhur, başkanını seçecek. Bütün kademelerimiz ile bu seçime hazırız. Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Vizyonu ve birikimi ile Türkiye Cumhuriyeti’ne eşine az rastlanır bir tecrübe yaşatacağına olan inancımız tamdır. Yetkileri tam kullanan bir Cumhurbaşkanı bizleri ülkemizin 2023 hedefimize kolayca ulaştırır.
Konuşmamın başında belirttiğim şer odaklı, dış güçlerin hizmetçileri çeşitli planlar yapa dursunlar. Bizleri ve milletimiz karşılarında bulacaklar. Yerelde de bazı gözler yapılanları ısrarla görmezden geliyorlar. Darbecilere pabuç bırakmayacağımızı herkes bilsin.  Onları Çanakkale’de denize döktüğümüz gibi sandıklara gömeceğiz. Teşkilatımız Bir yıl içerisinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve Genel Seçimlere hazırdır.
Arkadaşlar iştirakinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Toplantımızın şehrimiz ülkemiz ve milletimiz, için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Coşkunuz, heyecanınız, muhabbetiniz için hepinize gönülden teşekkür ediyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun,’’dedi.