Karaman Kazım Karabekir Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem İle Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Lüfi Elvan’ın katıldığı AK Parti Karaman 5. Olağan İl Kongresinde seçime tek listeyle gidildi. Delegelerin çoğunluğunun oyunu alan Nazmi Ünlü AK Parti Karaman İl Başkanı seçildi.  Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Baloğlu, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve il ve ilçelerin teşkilat başkanları ve belediye başkanları katıldı.

Kongrelerin birer değerlendirme yerleri olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “12 yılı geride bıraktık. Hizmette 13. yılın içerisindeyiz. 12 yaşındaki çocuklar bugün 24 yaşındalar. Bu çocuklar geçmişteki sıkıntıları bilmezler. Bugün AK Parti dünyada parlayan bir yıldzdır. AK Partiyle birlikte Türkiye’nin nerelere geldiğini görüyoruz ve bir siyasi parti olarak gururla halkın arasındayız. Türk siyaseti, AK Parti ile birlikte itibarlı bir konuma geldi. Bu millet Türkiye’nin iktidar sorununa 2003 Kasım’ında çözüm buldu ve ‘AK Parti’ dedi. 1994 yılında CHP İstanbul’a ve Türkiye’ye hava raporunu hediye etti. O dönmede İstanbul’u yolsuz bırakan, havasız bırakan ve susuz bırakan yolsuzluktu. Recep Tayyip Erdoğan o dönemde belediye başkanı oldu ve gönüllerin adamı oldu. Su sorununa hava kirliliğine çözüm buldu. Millet de ‘İstanbul’u ayağa kaldıran Türkiye’yi de ayağa kaldırır’ dedi.  Halk aradığını buldu” dedi.

AK Parti döneminden önce Türkiye’deki engeller adına geçerli bir faaliyet yürütülmediğini ifade eden Erdem, “İlk defa engelli yasasını çıkardık. Eskiden engelli bir yakını olarak kardeşi veya babası olanlar arasında kavga vardı. Ne diyorlardı: ‘Benim kardeşimse, senin de kardeşin. Benim babamsa, senin de baban. Şimdi ise senin kardeşinse, benim de kardeşim. Senin babansa, benim de babam.’ Aslında aynı cümleleri söylüyorlar. Ama vurgular farklı. Bu vurgunun altında, ‘Sen yeterince baktın, biraz da ben bakayım da hayır duası alayım’ diyorlar. Devlet hayırlı olursa, millet de hayırlı olur. Devlet güzel olursa, bürokrasi de güzel olur” şeklinde konuştu.

HİÇBİR CEMAAT SİYASETE YÖN VEREMEZ

2007 seçimlerinden 2011 seçimlerine kadar AK Parti olarak, Türkiye’nin demokrasi kalitesini arttıracak bir takım çalışmalar yaptıklarının altını çizen Erdem, “Özellikle 12 Eylül 2010’da halk oylamasıyla birlikte, vesayetçi yapının belini kırdık. Türkiye’yi darbe yapılamaz hale getirdik. Ama 2010’da da başka bir yapı devreye girdi. Asker ve bürokrat çekilirken, bir çeteyle karşı karşıya, bir harami zümresiyle karşı karşıya kaldık. Hiç şüpheniz olmasın onlarla da mücadelemiz devam edecek. Onlara verilmesi gereken cevap en iyi şekilde verilecek. Bakın 17 Aralık’ta 25 Aralık’ta ne yaptılar. Bizi yolsuzlukla suçladılar. Onlardan daha yolsuz mu var? O cemaat denen yapının, o haramilerini hangi uygulamaları yasal, hangi rakamları yasal? Çuvallarlar paraları bir yerden bir yere taşırken gayri resmi işler yaptılar. Siyaset partilerle yapılır. Hiçbir cemaat siyasete yön veremez. Vermemeli de… Eğer böyle bir düşünceleri varsa yapacakları nedir? Siyasi parti kurmak ve partilerle mücadele etmektir” açıklamasında bulundu.

BAKAN ELVAN’DAN MÜJDELER DİZİSİ

AK Parti’de yapılan kongrelerini demokrasi şöleni olduğunu dile getiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, kongrelerin birlik, beraberlik ve dayanışma yerleri olduğuna dikkat çekti. Elvan, “Karamanızım tarih şehridir. Kültür şehridir. Karamanımız, vesayetçilerin karşısında dik duran bir şehirdir. Konya’yı Karamanımıza bağlıyoruz. 2015 sonunda Karaman’dan Konya ya, Karaman’dan Ankara’ya,  Karaman’dan İstanbul’a ve Karaman’dan Eskişehir’e hızlı tren ile ulaşımı sağlayacağız. Karamanımızı Adana’ya, Mersin’e, Antep’e hatta Habur’a kadar ulaştıracak olan hızlı tren ihalemiz yapılıyor. İnşallah 2 yıl içinde sizleri Karaman’dan Mersin’e, Antep’e, Adana’ya hızlı tren ile ulaştıracağız.  Şu andaki hedefimiz Karaman’ı Ereğli’ye 2015 yılsonu itibariyle bölünmüş yol ile buluşturmak. Karaman-Ermenek yolumuzu baştan aşağı yeniden yapıyoruz. Karaman Merkezi, Mara yolu üzerinde Erdemli’ye bağlayacak olan projemiz yapılıyor. Alanya bağlantımızı kuruyoruz. Alanya yolunda 3 tünelimiz bitti, 2’si de bitmek üzere. Karaman Merkezden 2 buçuk saatte, Alanya’ya ulaşabileceğiz. Karamanımıza çok güzel bir gar kazandıracağız. Yine Karamanımıza çok güzel bir PTT binası yaptıracağız” şeklinde müjde verdi.

TÜRKİYE BÖLGESEL BİR GÜÇ

İnsanın korunması gereken kutsal bir emanet olduğunu ve her canın aziz olduğunu belirten Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu anlamda AK Parti siyasi kadrolarıyla çalışmıştır. Yolsuzlukla yoklukla mücadele ederek, demokrasimiz sağlam temel üzerine oturtmuştur. Her türlü zorluklara rağmen yılmadan yıkılmadan mücadele ettik ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye bu dönemde, bölgede barışı sağlayan küresel bir güç haline geldi. Ebedi kardeşliği korumak için Türkiye’de çözüm sürecini başlatan parti AK Partidir. Ahlaklı ve ilkeli duruşuyla AK Parti, siyasi kadrolarıyla emin adımlarla yürümüştür. 12 yıl boyunca nasıl ki Türkiye’nin her karış toprağını nakış nakış işlemişsek, bu dönemde Karamanımız da parlayan bir yıldız haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPIYA “DUR” DEDİK

AK Parti Karaman İl Başkanlığını Nazmi Ünlü’ye devreden Kerim Dereli ise şunları söyledi: “Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Bugün benim il başkanlığımın son günü. Daha dün olduğu gibi biz, şimdi de beraberiz. Birlikte Karamanız, birlikte yeni Karamanız. Birlikte destanlar yazdık. Kapı kapı gezdik. Kimsesize sıcak aş olduk. Birlikte zafer olduk. Darbelere, vesayetlere ve paralel yapıya ‘Dur’ dedik. Mazlumlara ve geleceğe umut olduk. Bu ülke için, bu millet için iftiraları sineye çektik. Dedikodulara kulak tıkadık. İmanla, aşkla çalıştık. Bugün belki veda, belki de yeniden doğuş olacak. Ama her ne olursa olsun, bu millete olan hizmetimiz devam edecek.  Ak parti genç bir siyasi parti olsa da, kutlu bir görevin önemini omuzlarında taşıyan bir partidir. Asıl olan kişiler değil davadır.”

Kongre AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ve teşkilatının fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Başkanlığını Nazmi Ünlü’nün yaptığı AK Parti Karaman İl Başkanlığı teşkilatının yeni isimlerine aşağıda yer verildi:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Adil Bender, Cüneyt Güneş, Ümit Gülin Göksoy, Mehmet Er, Hakan Doğançay, Ahmet Taşbaşı, İsmet Ateş, Halis Çelik, Mesut Soyfidan, Murat Öztürk, Übeyit Özer, Hüseyin Özkaya, Eşref Pınar, Mehmet Doğru, Mustafa Sarı, Osman Aydın, Murat Dağdelen, Keramettin Gümüş, Ayşegül Taş, Arife Alanlı, Şaban Taşbaş, Fatih Akpınar, Nevzat İncekara, Servet Yaşar, Ali İhsan Orhan, Emine Mümine Aydemir, Hakan Kaya, Zeynep Karaibişoğlu, Mehmet Büyük, Ahmet Kapar, Zeliha Akcan, Alper Karakışla, Erkan Sunaoğlu, Rabia Münevver Bozkaya, Satı Ayaz, Serkan Yaşar, Huriye Aslan, Reşit Kızıldeniz, Şenol Çakı.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Hüseyin Karabacak, Muhterem Gülçiçek, Yonis Başer, Kenan Bal, Arif Küçükkaya, İsa Özel, Mevlüt Tencere, Soner Altun, Ali Gürbüz, Serdar Uyumaz, Selahattin Semen, Mehmet İşcan, Ömer Yüce, Mustafa Er, Esra Doğan, Sevgi Duman, Hatice Öztürk, Hüseyin Kayapınar, Mehmet Özoğul, Mustafa Erokutan, Ayşe Birer, Mehmet Akca, Fatih Kondu, Kenan Ayvaz, Makbule Yaşar, Mahmut Şen, Leyla Başdereli, Osman Pınar, Ramazan Özkaynak, Abdurrahim Çotuk, Nejat Koyuncu, Ali Akgül, İbrahim Öktem, Osman Ünüvar, Celal Evgin, ali Can Maya, Emine Ana Doğay, İsmail Tuncel, Ayşe Can, Yahya Ünal.

Büyük Kongre Delegesi Asil Üyeleri; Nazmi Ünlü, Ertuğrul Çalışkan, Kerim Dereli, Ahmet Akca.

Büyük Kongre Delegesi Yedek Üyeleri; Ahmet İpek, Uğur Sözkesen, Durmuş Açıkbaş, Mehmet Derviş Ceyhan.

İl Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; Ramazan Özbay, Şeref Kuru, Ahmet Can, Hasan Hüseyin Şen, Sinan Dinmez.

İl Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri; Ebubekir Toklu, Süreyya Balar, Serkan Pancaroğlu, Abdullah Çetinkol, Emin Topal.

İl Demokrasi Asil Hakem Heyeti; Ahmet Yıdıran, Ali Öztürk, Bünyamin Karanfil.

İl Demokrasi Yedek Hakem Heyeti; Murat Gülşen, Ramazan Ünüvar.

ADEM DEMİREL-NECATİ ERMİŞ