AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bayır-Bucak Türkmenleri'ne Yardım Kampanyası" kapsamında gıda, giyim, ev eşyası ve oyuncak gibi ürünlerle hazırlanan 3 adet yardım TIR'ı Bayırbucak'a uğurlandı.

Yardım hakkında açıklama yapan İl Başkanı Nazmi Ünlü; “Teşkilatımızın başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde orada şu anda zulüm altında inleyen Türkmen kardeşlerimize bizler de Karaman olarak 3 TIR dolusu malzeme uğurladık. Bu yapılan yardımların Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum. 30 Eylül itibari ile Bayır-Bucak bölgesinde Türkmen kardeşlerimizin mücadelesi başladı. Onlar bu mücadelede yola çıkarken, 'Yukarıda Allah, önümüzde Kabe ve arkamızda Türkiye olduğu sürece kimse bize bir şey yapamaz' sözünü söylediler. Biz Karaman olarak, her görüşten insanımızın desteği ile bu yardım TIR'larını doldurduk ve bu kampanyayı nihayete erdirdik. Rabbimize şükürler olsun. Allah yardımlarımızı kabul eylesin" dedi.

Yardım TIR’larının Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaşması ile orada bulunan Türkmenler AK Parti Karaman İl Başkanlığına teşekkür ettiler.