Karaman AK Parti Gençlik Kolları tarafından 28 Şubat Cuma günü düzenlenen konferansa yazar Hasan Sarı konuşmacı olarak katıldı.AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay ve AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan’ın açılış konuşmalarından sonra  konferansa gelen konuklara hayırlı akşamlar dileyerek konuşmaya  başlayan Hasan Sarı gençlere şöyle hitap etti.
İnsan hayatın içinde kendi yerini arar. İyi kötü bütün hissedişleri bir kenara bırakıp kendinizi ve kendinizle birlikte çevrenizi bulmaya çalışın. Amacınız ortak bir dünya görüşüne seslenebilmek olsun. Gençlik bu ülkede her zaman en büyük zenginliktir. İster siyasi ortamlarda ister popüler kültürün herhangi bir ürününü sergileyen popüler isimlerin dimağında, gençlik her zaman zengin bir alanda ve o zenginliğin dışa dönük ortamında kendini ifade edebilmelidir.’’Ülkenin geleceği sizsiniz gelecek sizinle aydınlık olacak.’’Şeklindeki söylemlere çok da takılmayın. Her zaman ihtiyatlı davranın. Siz bugün varsınız. Dünü, bugün yaptıklarınızla değiştirme imkânına sahipsiniz. Yarın muallak bir kavram, yarın olmayabilir. Eğer biz bugün ürettiklerimizle, düşündüklerimizle, yaşadıklarımızla,aklımızla kalbimizle,hayatın içerisinde güzel bir yeri doldurmak için varsak ,bunun için yola çıkmışsak ve bu yolda hata da yapsak günah da işlesek bu yoldan vazgeçmeyelim.Bize düşen dönüşümün temsilcisi ve iyinin tarafında olmak.İyiyle kötü yan yana durmaz.Bize düşen kötüye karşı mücadelemizi de en iyi yolla,en iyi usul ve stratejiyle yapmaktır.Birbirinize markalarla yaklaşmayın ,birbirinizi iyi anlayın.AK Parti Gençlik Kollarının siyasetinin merkezinde güven vardır.O güveni ilk önce analardan ve babalardan  almaya çalışın .Kız ve erkek olarak girdiğiniz bu ortamlarda öyle bir güven oluşturun ki herkes sizden emin olsun,size güvensin.

Son olarak diyelim ki bugün sizin ve bizim. O yüzden bugün neşeniz ,keyfiniz, motivasyonunuz,heyecanınız yerinde olsun.AK Parti Gençlik Kollarında siyaset yapmak istiyorsanız bahtınız açık olsun.AK Parti size aklınızla kalbinizle siyaset yapma imkanı tanır;çünkü burası sizin yeriniz.