Gerçekleştirilecek kongre öncesi açıklamada bulunan AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Emine ŞİMŞEK tüm Karamanlıları kongreye davet etti. 
ŞİMŞEK yaptığı açıklamada; “AK Parti Karaman Kadın Kolları, 2. Olağan Kongremizi 22 Ocak Pazar günü saat 13.00’da yapacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana yarın seçim varmış gibi çalıştık…
Genel Başkanımız, Başbakanımız Sn. Recep Tayip Erdoğan’ın ‘’Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir’’ Şiarıyla yola cıktık… Yolumuz çetin ve zorlu bunun bilincindeyiz ama hiçbir şey bu davadan yıldıramaz. Bizler yalnızca secim döneminde çalışmıyoruz’ bizim için her insan her dönem önemli… Teşkilatımızla beraber belirlediğimiz takvim çerçevesinde kurum ve kuruluş ziyaretlerimizi, Taziye, tebrik, kutlama ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz.
Teşkilatımla birlikte mahallelerimizi, beldelerimizi ilçelerimizi ziyaret edip vatandaşlarımızdan destek istedik. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de AK Parti farkı hissedildi ve sonuç ortadadır. 
Kadınsız siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim, sadece kadınlar için değil, bütün toplum için eksikliktir. Bunun için bizlerde siyasetin içerisinde yer alıyoruz. Bu bağlamda tüm Karamanlıları özellikle kadınlarımızı 22 Ocak 2012 Pazar günü AK Parti teşkilat binamızın konferans salonunda saat 13.00’da yapılacak 2. Olağan Kongremize davet ediyorum. 
Şimdiden katılacak olan tüm halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.