Bir Hoca Hanım ve bir de Aile Sağlık Danışmanının konuşmacı olarak katıldığı programda AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine ŞİMŞEK, “Bugün geleneksel hale getirdiğimiz mahalle teşkilatlarımızı bilinçlendirme programlarımızdan birini daha icra etmekteyiz. Bilinçlendirme ve eğitime gerekli ehemmiyeti gösterme çabası içerisindeyim. Ve bu haftaki gündemimiz milletimizin hatta insanlığın kanayan yarası; Kürtaj.

Kürtaj; Anne karnındaki ceninin kendisine ait yaşam hakkının elinden alınmasıdır. Bu haftaki toplantı nedenimiz kürtaj. Bu konuda arkadaşlarımızı bilgilendiriyor ve tartışıyoruz. 
Hepinizin de bildiği üzere Kürtaj konusu sadece Türkiye’nin sorunu değil Dünya'nın sorunu. Kadın arkadaşlarımızın bu konuyu her alanda konuşmaları ve vatandaşları bilgilendirmeleri gerektiğini vurguluyoruz.
Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, kürtaj ile ilgili düzenlemeye ilişkin olarak, “Önümüzdeki ay içerisinde bu çalışmaları Bakanlar Kurulu'na yetiştirmeyi planlıyoruz. Ondan sonrası Bakanlar Kurulu ve Meclis'in işi” dedi.
Ben de ekibimle birlikte bu konu üzerinde hem içerde hem dışarıda çalışmalarımıza hız verdik. AK Parti Kadın Kolları ekibi olarak bu konuya gereken hassasiyeti gösterip üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirme çabası içerisindeyiz. 
 Sadece bu değil; her konuda kadınlarımızı bilgilendirmek için toplanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmalar ve Sunumun da artından pasta çay ikramıyla program sona erdi.