Karaman AK Parti birinci sıra milletvekili adayı olan Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, Karaman'a geldi. İlk buluşmasını AK Parti il binasında il ve ilçe yönetimiyle yaptı. AK Parti İl Teşkilatında basına kapalı olan toplantıya Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer’de katıldı.

 Genişletilmiş il kademelerin Toplantısını teşkilatta Düzenleyen İl Başkanı Nazmi Ünlü " Bugün Teşkilatımız ile Milletvekili Adaylarımızı tanıtmak için toplandık. Perşembe günü saat 11:00 de Otağ Öğretmenevi tesislerinde aday tanıtım toplantımızı gerçekleştireceğiz. Sayın Bakan’ımız Lütfi Elvan'da bu toplantıya katılacak. Hedefimiz %80, Bakan’ımıza söz verdik bu hedefi tutturacağız" diyerek sözü adaylara bıraktı.

İlk olarak konuşan Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker kendini tanıttıktan sonra;'' Karamanda ki hedefimiz %80 di. Ççıtayı yükselttik, mega projelerimizi yakında açıklayacağız. Yeni Türkiye'yi Karamandan inşa etmeye başlayacağız." Dedi

Ardından Recep Konuk'ta konuşmasında birikimlerini Karaman Markası oluşturmak için kullanacağını vurguladı. Konuk: "Karamanda ki gelişmelerden dolayı önce bugüne kadar hizmet eden teşkilat mensuplarına ve Bakanı'mız Lütfi Elvan ve Milletvekilimiz Mevlüt Akgüne teşekkür ederim. Allah kısmet ederse bu hizmet yarışını geleceğe biz taşıyacağız. Bundan sonra Karadağın dört bir tarafına hizmet edeceğiz. Ainesi iştir kişinin söze bakılmaz. Batık bir firmadan bir dünya markası inşa ettik. Bu birikim Karamanımızda hissedilecek. Karamanımıza yansıyacak. Karaman'ı da her alanda mükemmel hizmetler var. Biz ötesini planlamalıyız. Karaman Markasını oluşturmalıyız. Anadolu insanına güvenirseniz yokluğu yenersiniz. El ele verip yokluğu yeneceğiz. Karamanımızı marka yapacağız. Nüfus cüzdanınızda yazan kadar amel defterinizde ne yazdığı önemlidir. Babam bir çok kez bizi Karaman'a Topal Doktora, Rahmetli Armutlu'ya getirdi. Karamanda ticaret yaptım." dedi. Recep Konuk, çok çalışacaklarını çalmadık kapı bırakmayacaklarının altını çizdi. Konuk, Başbakana ve AK Partiye en büyük desteği Karaman'dan vereceklerini belirterek "Rabbim bana kişisel bir kaygı vermedi çok şükür, kaygım, davam milletimizdir. Allah'ın izniyle başaracağız." dedi. 

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan " Karaman'da seçimlerden zaferler ile çıktık, ortak akılla ortak çalışma ile yeni bir zafere imza atacağız. Sizleri Allah'a emanet ediyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer konuşmasında ;" Bu seçim sadece Türkiye'nin seçimi değil, aynı zamanda Dünya'daki mazlumların seçimidir. Bu seçimde mazlumlar için zafer kazanacağız. Güçlü Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz," dedi.

Uzun süre alkışlanan Mevlüt Akgün ;" Gözüm arkada değil, bu Recep Ayında bize Recepleri hediye eden Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Emaneti ehillerine teslim edeceğim. Bu hizmet yolunda nefer olarak devam edeceğiz.  Bizi alkışlayanlarla reklam yapanlar milletten defalarca tokat yediler ama akıllanmadılar 7 Haziran'da alkışlı reklama tokat gibi bir cevap vereceğiz. Bir çok kez kaos planlarını, muhtıraları yendik. Sizlerin inançları ile gece gündüz demeden çalışmalarınız ile başardık. Şimdi Yeni Türkiye'nin yolunu aydınlatacağız. 7 Haziran'ı bu milletin büyük zaferi olarak ilan edeceğiz.” Dedi.