AK Parti İl Binasında düzenlenen toplantı yla 5. Olağan AK Parti Karaman İl Kongresinde Genel Merkezin adayı Nazmi Ünlü tanıtıldı. İl Başkanlığı sürecinde 6 ay arasından Nazmi Ünlü, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tercihi oldu. Yapılan Basın toplantısına Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Karaman İl Başkanlığı Adayı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ve AK Parti teşkilatı üyeleri katıldı. 
Kerim Dereli kongre sürecinin uzun aşamalı ve yoğun istişarelerle devam eden bir süreç olduğunu söylerek ''Yapılan istişarelerin ardından AK Parti Karaman Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Nazmi Ünlü'nün İl Başkanlığına sayın Başbakanımızın tercihi olarak adaydır. İl Başkanlığı çok güzel ama yorucu bir iş bir dönem İl Başkanlığı görevini yürüttüm. Yeniden aday olmayacağım. Dün itibariyle Sayın Başbakanımızın huzuruna dört tane birbirinden değerli arkadaşımızla beraber çıktık. Gerekli istişareler yapıldıktan sonra Sayın Başbakanımız bu gürevi bir arkadaşımıza tevdi etti. Daha önce iki dönem SKM Başkanlığı yapan ve benim İl Başkanlığı dönemimde Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı görevini yapmış Nazmi Ünlü arkadaşımıza bu görevi bu bayrağı 28 Aralık itibariyle devredeceğiz. Ben kendisine hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" dedi.
''KAZANAN KARAMAN OLACAK''
AK Parti Karaman Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünlü birlik beraberlik için bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini dile getirerek "Altı aday adayıyla bu sürece dahil olduk. Teşkilat Başkanımızla görüşüldü ve bu sayı dört adaya indirildi. Ben dört adayımızla gece sağolsun Başbakanımızla Başbakanlık Konutu'nda görüştük. Adaylık bize kısmet oldu. 28 Aralık günü 5. Olagan Kurulumuzda genel merkezin adayı olarak ismimiz duyuruldu. Gerçekten çok zor bir görev bu görev verildikten sonra düşünüyorum sorumluluk o kadar ağır ki Başbakanımızın mütevazi olması bu sorumluluğu daha da artırdı" dedi.
Necati ERMİŞ