Karaman'da  sandıkların tamamının açılmasıyla birlikte AK Parti 94.321 oy alarak birinci parti, MHP 23.692 oyla ikinci parti, CHP 22.088 oyla üçüncü parti oldu. Oyların %64,61'ini alan AK Parti Karaman'da iki vekil çıkarma hakkı kazandı. Bu sonuçlarla, AK Parti Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker Karaman'dan milletvekili seçildi. Türkiye genelinde sandıkların tamamen açılmasıyla AK Parti tek başına iktidar olma hakkı elde etti. Bu sonuçlarla AK Partililer sokağa döküldü.
Karaman'da bir süre parti il binasında televizyondan seçim sonuçlarını izleyen partililer, sonuçların AK Parti lehine gelişmesi üzerine ellerine Türk bayrağı ve parti bayraklarını alarak İsmet Paşa Caddesi üzerinde Aktekke Kent Meydanına yürüdü. Yürüyüşe AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile partililer ve vatandaşlar katıldı. Meydanda toplanan kalabalığı hitap eden AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, birlikte birçok başarıya imza attık. Bu başarıların devamını da inşallah birlikte getireceğiz diye konuştu.
Milletvekili Dr. Recep Şeker ise 7 Haziran günü Karaman adına sevinçli ama, ülke adına gerçekten üzüntülüydü. Bugün ise bu coşku, yürümekte zorlanma, sevinç gözyaşları ve mutluluk hepsi bir arada. 7 Haziran’dan önce sizlerle birlikte çalıştık. Bu çalışmanın karşılığını Karaman olarak aldık. Ama şimdi çalışmalarımızın karşılığını ülke olarak aldık. 1 Kasım’a çok güzel bir oy oranıyla girdik. Vatanımız için hayırlı uğurlu olsun, inşallah dedi.
Milletvekili Recep Konuk’ta yaptığı konuşmada, “İnşallah Karamanımız hak ettiği değeri alacak. Karaman büyürken hem bölgesini, hem de ülkesini büyütecek, bundan emin olun. Diğer siyasi partiler de bizim, ülkemizin ve demokrasimizin olmazsa olmazları arasındadır. Biz burada gösterdikleri centilmence yarıştan dolayı onlara da teşekkür edelim. Artık biz Karaman’da her kim yaşıyorsa her nerede kim oturuyorsa, herkesi kucaklamak adına varız diye konuştu.
Karaman’daki kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
Necati ERMİŞ