Yunus Emre Konferans Salonunda, Karaman Merkez ve 5 İlçe için kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi, saat 10.45’de başladı ve saat 14’de sona erdirildi.
Ak Parti’de Belediye Başkanı aday adayları için temayül  yoklaması yapıldı.
Bugün saat 10’da Belediye Yunus Emre Konferans Salonunda yapılan yoklama için, Ak Parti Ankara Genel Merkezinden gözlemci olarak, Ak Parti MKYK Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Koçar, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mürşide Balaban ile Ak Parti Gençlik Kolları Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Alperen Bozdağ katılırken, Yoklamada ayrıca Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Başkanı Kerim Dereli ile teşkilat yönetimleri , İlçe ve Belde Belediye Başkanları  ve oy kullanacak teşkilatların yöneticileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Kerim Dereli, önümüzdeki mahalli seçimler için 11 Belediye Başkanlığı için 44 aday adayının bulunduğunu belirtti ve mahalli seçimlerin Karaman’da Ak Partinin zaferi ile sonuçlanacağını ifade etti.

Ak Parti MKYK Yönetim Kurulu üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da yaptığı konuşmasında; Ak Parti Kuruluşundan kısa bir süre sonra iktidar olduğunu ve 11 yıldır iktidarda olduğunu, iktidar yolunda önlerine darbeler vb. bir çok engeller koyulduğunu belirterek; “Ancak elitlerin değil, halkın dediği olmuştur. 11 değil, daha nice 11 yıllar Ak Parti iktidarındır. Diğer muhalefet partilerinin daha çok çalışması gerek.” diyerek sözlerini bitirdi ve oy verme işlemi ile ilgili bilgilendirmeler yaparak, oy verme işlemini başlattı.
Bugün Saat 10.45 sıralarında başlayan oylamada ilk önce Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile İl Başkanı Kerim Dereli oy kullanırken, Karaman Merkez için 2 olmak üzere, Ayrancı, Başyayla, Ermenek, Kazımkarabekir ve Sarıveliler İlçeleri için de birer sandıkta delegeler oy kullanırken, oy verme işlemi saat 14’de sonlandırılarak, sandıklar Ankara’ya Genel Merkeze götürüldü.

Oy pusulalarında, mevcut Belediye Başkanından memnuniyet ve alternatif aday ismi istendi.