Davutoğlu, teşekkür konuşmasında 'ilk hedef 2015 seçimleri' dedi.zı takdir ediyor, gazeteciliğin hakkını veriyorsunuz. Sizleri de tebrik ederim” dedi.

Ak Parti kongresinde seçimler sonuçlandı. Ahmet Davutoğlu, oy kullanan 1388 delegenin 1382'sinin oyunu alarak, Ak Parti Genel Başkanı seçildi.

6 oy geçersiz sayıldı. Sonucu açıklayan Divan Başkanı, Davutoğlu'nu kürsüye teşekkür konuşmasını yapmak üzere "Buyrun Sayın Genel Başkanım" diyerek davet etti.

Teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Ahmet Davutoğlu, "Teşekkür ve minnetlerimiz bir kez daha iletmek istiyorum. Zatıma gösterdiğiniz teveccüh beni ağır sorumluluğun altına koydu. Allah mahçup etmesin. Sayın Cumhurbaşkanıma ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Türk demokrasi tarihinde ilk kez böylesi bir devir teslim yapılmaktadır." dedi. İlk hedefinin 2015 seçimleri olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Seçilmiş başbakan ve seçilmiş cumhurbaşkanı ile gerçek anlamda sıçrama dönemi yaşayacağız." dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

"Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Zatıma gösterilen sonuç, beni ağır bir sorumluluğu üstlenmekle karşı karlıya bıraktı. Allah bu görevi yapabilme kudretini nasip eylesin, mahcup etmesin. Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürümüz bugün kongrede yaşana atmosferle ilgilidir. Türk demokrasi tarihinde 2 ilki yaşamış olacağız. Böylesi bir telim teslimle hiçbir ihtilaf olmadan, farklı bir izlenim olmadan birlik beraberlik sayesinde devir teslim oldu. Siyasi rekabetler aslında bugün AK Parti’nin siyaset farkını ortaya koymuştur. Türk demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir devir teslim yapıldı. Ayrıca yarın aynı partiden iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni yapılacak.

"İLK HEDEF 2015"

Biz Ak Parti kadroları olarak sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. İkinci teşekkürümüz divana. Kongremizin gerçekleşmesini sağladılar. Delegelerimize teşekkür ediyoruz, yoğun bir katılımla oylamaya gerçekleştirdiler. Yurtdışından gelen misafirlerimize de teşekkür ediyoruz. 30 Mart’ta bize büyük destek veren aziz milletimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız aslında konuşmasında bize hedef gösterdi. Önümüzdeki 3 seçimi söyledi. İlk hedef 2015 seçimleri. İnşallah çok güçlü bir destekle meclise gelmemiz mümkün olur. Aramızdaki birlik bunu gerçekleştireceğimizin göstergesidir. Altın ölçeğinde değerli 4 yılımız olacak.

"BİRLİKTE TERLEDİK"

Milletten sonra en büyük desteğimiz sayın cumhurbaşkanımızın Çankaya’da ki varlığıdır. Ne cumhurbaşkanlığı makamı denetleme makamıdır, ne de başbakanlık farklı telakkilere sahip olma makamıdır. Seçilmiş başbakan ve seçilmiş cumhurbaşkanı ile gerçek anlamda sıçrama dönemi yaşayacağız. Yoğun bir terlemeye rağmen dinamizmi kaybetmedik. Terleyen cumhurbaşkanı terleyen başbakan olacak demiştir. Birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir emek helal değildir."

GÜL, ARAYIP TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti genel başkanı seçilen Ahmet Davutoğlu'nu kutlayarak, görevinde başarılar diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Ak Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlığa seçilen Ahmet Davutoğlu'nu arayarak kutladı. Gül, Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.