Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, ‘‘Siyasete ilgi duyan, demokratik katılıma, ekonomiye ve dış ilişkilere ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi düşünen kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyenler için AR-GE Birim Başkanlığımız tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi yeniden başlıyor. Daha önce düzenlenen Siyaset Akademileri'ne katılarak tamamlamış veya yarım bırakmış kişiler de kayıt yaptırarak katılabileceklerdir. Siyaset Akademisi'ne 18 yaşını doldurmuş, devlet memurları dışında herkes katılabilecek. 
AK Parti AR-GE Başkanlığımız tarafından yürütülen Siyaset Akademisinde, Başkanlık Sistemi, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri ve Deneyim Paylaşımları başlıklarında, konunun uzmanları tarafından dersler verilecektir. Bu eğitimler sonunda yapılacak sınavda dereceye giren öğrencilere Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından belgeleri verilecektir.
AK Parti Karaman İl Teşkilatı olarak Siyaset Akademisi için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Siyasete ilgi duyan, hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm vatandaşlarımıza bu eğitimler açıktır.
Geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenmek isteyenlerin kayıt yaptırmalarını istiyoruz. Siyaset Akademisi'ne katılmış ve başarılı bir şekilde tamamlamış olan kişiler için AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli bir farkındalık olacaktır.
Siyasete ilgi duyanların kaçırmaması gereken bu eğitimler, geleceğin siyasetçilerin yetişmesinde çok önemli bir rol oynayacaktır. Siyaset Akademisi'ne Katılmak isteyenlerin, İl Başkanlığımıza bildirmelerini istiyoruz.
Ümit ediyoruz ki, bu eğitim sonunda dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz ilerleyen süreçte Yeni Türkiye’nin yapı taşı olurlar. Türkiye’nin siyasetine büyük katkı sağlarlar. Siyaset Akademisi İlimize ve Ülkemize hayırlı hizmetlere vesile olsun.’’ dedi.