Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Uğuz; Davutoğlu, Lüfi Elvan, Mevlüt Akgün ve Kamil Uğurlu’ yu eleştirdi.

Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Uğuz; Son zamanlarda internete düşen konuşmalara dikkat çekerek, Yapılan anketlerde Başbakan tarafından yönlendirilmeyle anketlerin değiştirildiğinden ve böylece insanların algılarıyla oynandığını bununla beraber Ak Partinin Karamandaki Aday tanıtım Programından Davutoğlu, Lütfi Elvan, Mevlüt Agün ve Kamil Uğurlu’nun konuşmaları üzerinden  eleştiri yaptı.
Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Uğuz; il divanda konuştu.  Uğuz ; “Geçenlerde, internete düşen konuşmalarla;  Bir gazete anket yaptırıyor, bu anket sonuçlarını beğenmeyen Sayın Başbakan, anket sonuçlarını değiştirerek yayınlanmasını istiyor. Ve Sayın Başbakanın istediği gibide yayınlanıyor. 
AKP’ye baktığımız zaman arka planda algıları yönetmeye çalışan bir profesyonel ekibin çalıştığını anlamak güç değil. Biz bir sömürge ülkesimiyiz ki, ülkemiz üzerinde büyük planlar yapılıyor. Bütün bunlar yapılırken de ülke insanlarının aldanması gerekiyor. Öyleyse ne yapmaları gerekir? İnsanların aldanma noktası nedir? Onu bulmaları gerekiyor…  Zaten algıları yönetmeye çalışan ekibinde görevi budur.
Burada dikkat edilmesi gereken husus; Nasıl memlekete hizmet ederim değil; Sömürülen ülke, adım adım planlar uygulanarak ve anahtar teslim yapılmaya hazır hale getirilirken bu arada nemalanarak insanlar nasıl aldanır da algılarını yönetiriz.
Kısaca Örnekler verecek olursak; AKP nin Pazar günü yaptığı aday programında konuşan Sayın Dışişleri Bakanı Davutoğlu ne diyor? “2013 yılında IMF’ye son taksidi ödedik, borcu kapattık. Allah bu devlete ve bu millete borçlar önünde eğilme zilletini yaşatmasın” diyor. 
Sayın Bakan Davutoğlu burada Karaman’lılara doğruları söylemiyor. Evet; IMF ye borç bitti ama Borcu, borçla kapatmak suretiyle bitirdiniz. Türkiyede kişiler borçlu, Belediyeler borçlu ve Devlet borçludur. Borcuda (www.hazine. gov.tr) bakıldığında toplam iç ve dış borç xxxxx  olmuştur.
Programda konuşan Sayın Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu Bey ne diyor? “Sevgili adaylarım Allah izin verirse kazanacaksınız ve sizi ilk tebrik eden de ben olacağım. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Bazılarımız belki enkaz devralacak ama başımızı dik tutacaksınız”  diyor Sayın Uğurlu.
Sayın Uğurlu’ya sormamız lazım. Belediyeler AKP’ de AKP’li Belediyeler Enkaz mı Devrediyor?…  siz enkaz mı devrediyorsunuz? Bunu mu itiraf ediyorsunuz?
Sayın Milletvekili Mevlüt Akgün “ Türkiye’de ne zaman seçim varsa her zaman oyunlar oldu, her zaman planlar oldu” diyor. 
Sayın Akgün, bu oyunları iktidar partisi olarak oynayan sizsiniz. Kaybedeceğiniz seçimlerde çıkış yapmak için her seferinde tiyatro oynuyorsunuz. Bu tiyatroda birilerini bahane ediyorsunuz. AKP nin en büyük oynayabildiği oyun çatışarak kutuplaşarak CHP yi ve paralel yapıyı bahane ederek  “MAĞDURUM” bana oy verindir.
Paralel yapı var idiyse sizin iktidarınız döneminde ortaya çıktı. Bahane ettiğinizle sarmaş-dolaştınız ne kadar suçlarsanız sizde o kadar suçlusunuz. AKP’ye kötü gidişatı ve yolsuzlukları ört-bas etmek için bir bahane gerekiyordu bu tiyatro oynandığı açık-seçik ortadadır.
Sayın Bakan Lütfi Elvan; “Halkımızı fakirleştirmeye çalışanlar var” diyor. Sayın Bakan memlekette çok ciddi bir fakirleştirme var. Bu fakirleştirmeyi yapan 11 senelik AKP Hükümetidir” ifadesinde bulundu.