MHP Karaman Milletvekili Mehmet Alagöz Karaman’ı daha fazla üreten bir ekonomik görünüme kazandıracaklarını söyledi. Gazetimizi ziyaret eden Alagöz çalışmaları hakkında ve projeleriyle ilgilili olarak açıklamalarda bulundu;’’ Karaman’ın yetersizliklerini tek tek tespit ettik. Turizmin tanıtımında ki başarısızlıklar herkesin gözünün önünde. Kırsal turizmimizi güçlendirerek ilimizi bu alanda da ön planda tutmayı başaracağız. Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olarak araştırmalarımızı, projelerimizi, çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin kendi iç dinamiğinde, kendi kaynaklarını birleştiren, hem bölge, hem ülke, hem de ulusal arenada söz sahibi olabilecek Karaman’da bir ilk olacak olan ‘’Öğrenen Bölge’’ haline getirmek için çalışacağız.
OSB’de ‘’Serbest Bölgesi’’ oluşturacağız. Sanayicimizin, hem sosyal, hem kültürel, hem de istihdamı doğru şekilde artıracak, bölgeye ekonomik, sosyal, kültürel anlamda, ülkemizi bir fazla yukarıya çıkartmayı planlıyoruz. Bu oluşturacağımız serbest bölgede Karaman’ın üreten ekonomisini 10 kat daha yukarılara taşıyacak bir sistemle, devletimize daha fazla katma değer katkısı olan, ülke ekonomisine katkı sağlayan bir sistemi kuracağız. Serbest bölgedeki yatırımcıların, firmalarımızın maliyeti minimize edilecek, karları da maksimize edildikten sonra, bu şekilde daha çok yatırım ve istihdam gerçekleştirilecektir.
Biz yıllar önce Karaman’da birçok akademisyen arkadaşla bunu yetkililere projeler halinde sunmuştuk. Ne var ki hiçbir gelişme ya da girişim gerçekleşmedi. İnşallah Rabbim izin verirse bu çalışmalarımızı Karaman’a kazandıracağız,’’dedi.

Alagöz;’’27 kişilik bir ekiple çalışıyoruz’’
27 kişiden oluşan akademisyen bir ekiple seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. Alagöz ‘’Tarihçisinden mühendisine, edebiyatçısından ekonomistine turizmcisine varana kadar 27 kişilik akademisyen bir ekibimiz var. Çalışmalarımızı bilimsel temellere dayandırarak yapıyoruz. Karaman’ın sorunlarını tekrar tekrar konuşan değil çözüm üreten bir ekibiz. Sorunları ortadan kaldıracak sonuçlar  üretmeye odaklı bir çalışma yürütüyoruz,’’dedi.