Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi yaptığı açıklamada , “Çiftçi Bayramı adı altında, tarım fuarının açılışını yaptık.  Firmaların sergilediği, tarımda kullanılan makine ve ekipmanları gördük. Öncelikle, böyle bir etkinliğe davet edildiğimiz için teşekkür ediyoruz. Ancak, önemli bir hususu dikkat çekmek istiyoruz.

Sergilenmiş olan tüm makinaların önemli hayati aksamı maalesef dışarıdan ithal ediliyor. Tamamiyle milli diyebileceğimiz  makine göremedik. Öteden beri şöyle bir aldatmacayla karşı karşıya kaldık;  Efendim bu ürünler ülkemizde yapılıyor, yapıyoruz aldatmacası!

Makineyi  makine yapan; olmazsa olmaz parçaları dışarıdan getirilerek ve ülkemizde monte edilerek yapılmaktadır. Bu da Ak Parti hükümetinin utancıdır.

Merhum Erbakan Hocamızın ağır sanayiye verdiği önemi biliyoruz. Fabrika yapan fabrika temelleri atıyordu. Türkiye’de motor üreten ilk fabrika Merhum Hocamızın gayretleri ile açıldı. Son zamanlarda yaşadığımız en büyük utançlardan biri de pancar motor fabrikasının  kapatılmış olmasıdır.

Ak Partiyle en büyük farkımız Milli Görüş yapar, onlar kapatır ve satar. Bunu da bu fuarımızda her zaman olduğu gibi tecrübe ettik.

Bu fuarın maalesef özeti; “Yabancılar yapar, Biz bakarız” olmuştur…’’