Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi’nin açıklaması.
“Bilindiği üzere Güneydoğu illerimizde yaşanan terör olayları vehametini sürdürüyor. Ak Parti iktidara gelmeden önce ve şu anki durum karşılaştırılırsa o bölgede en kötü dönem yaşanmaktadır.
 Nereden nereye! Bölgenin hakimiyetini elinde tutan bir yapıyken, her bir köşesi Ak Parti’nin kalesiyken, kalk oraları HDP’ye ver.
Tek başına iktidardan düşürecek, koalisyona muhtaç olacak ve 7 Haziran seçimleri kel oldu, beğenmedim yeniden seçime götürecek bu duruma, neden getirsin denilebilir?
Normal Şartlar Altında; böyle olsun istenmez, ama dışarıdan ‘çözüm süreci’ adı altında terör örgütüyle anlaş, emri geldi. Çözüm Sürecinde PKK kendi mahkemesini kurdu, yolları kesti, kontroller yaptı, çocukları kaçırdı. Kendisine tabi olmayanları tehdit etti, vurdu, öldürdü. 
Ak Parti hükümeti, güvenlik kuvvetlerine müdahale izni vermedi. O bölgede halk PKK’ya mahkum edildi. Büyük bir devlet otoritesi boşluğu oluştu. Bu süre zarfında HDP’nin yükselişine zemin hazırlandı.  
Böyle olmasının en baş nedeni: Fırat’la Nil nehri arasındaki topraklar, Arz-ı Mevud, bu topraklarda Büyük İsrail’in kurulması ve zemininin hazırlanması için bölgede kaos ortamı oluşturuyorlar. Adım adım hedeflerine ulaşmak için çalışmalar yapıyorlar.
Ne yapılıyorsa büyük bir planın parçası olarak yapılıyor. Büyük İsrail’in kuruluşunun parçası olarak yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de, 4 Haziran 2003’de Ak Parti ve CHP’nin kavga etmeden ortaklaşa çıkardığı ikiz yasalardır. “Halkların kendi kaderlerini tayin etme hakkı” veren 4867 ve 4868 nolu yasalar, terör eylemlerine zemin hazırlamaktadır. Terör eylemleri yaparak “kendi kaderlerini tayin etmek” ve uluslararası zemine çekmek istiyorlar. Kanunlarda yeri olduğu içinde bölünerek, güya bağımsızlıklarını ilan etmek istiyorlar.
Bunun öncesinde; ikiz yasalar, DSP-MHP-ANAP 3’lü koalisyon döneminde kanun haline getirilmesi için Bakanlar kurulunda kabul edilip, imzalanmıştır. Siyasi hayatı devam eden Devlet Bahçeli’nin imza atması işin ilginç tarafıdır. İkiz yasalar 3 lü koalisyonda hükümetin ömrü yetmediği için yasa haline getirilememiştir.
Onun için Karaman’lı hemşerilerimize dağıttığımız broşürlerle İkiz Yasaları anlamaya davet ediyoruz”.