Ziyaretler esnasında Esnafla sohbet eden Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi, Milli Görüş’ün, Saadet Partisi’nin en büyük farkı “mevcut iktidar ve muhalefet gibi çıkar çevrelerinin uydusu ve yörüngesinde olmadıklarını” söyledi.
Ali Çiftçi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Mevcut sömürü zulüm dünyasında kurtuluş reçetesi olarak Merhum Erbakan Hocamızın önderliğinde D8’ler kurulmuştur. D8: Tarih, kültür ve manevi bağlarla bağlı olduğumuz kardeş Türk Cumhuriyetleri ile temel ilkeler çerçevesinde en ileri örnek ilişkilerin tesis edilmesini sağlayacağız. D8’lerin kuruluşunu, 20. Yüzyılda insanların çektiği acılardan sonra, altı temel ilke üzerine, yeni bir dünyanın kurulması için, 21. Yüzyıla tutulmuş bir ışık olarak görmekteyiz.  Saadet Partisi, Milli İttifak, olarak dünyada yaşanan sorunları çözmek için şu esasları benimsiyoruz: Savaş değil barış, Çatışma değil diyalog, Sömürü değil işbirliği, Çifte standart değil adalet, Tekebbür değil eşitlik, Baskı ve tahakküm değil, insan hakları ve özgürlük.
SAADET PARTİSİNİN 7 FARKI
Saadet Partisiyle diğer partiler arasında temelde yedi fark vardır. Bu farklar şunlardır:
1- AKP ve muhalefeti partilerinin seçim beyannamesinde maneviyat ve besmele yoktur. Maneviyatsız saadet olmaz. Milli Görüş’ün temsilcisi Saadet’in ilk sloganı Önce Ahlak ve Maneviyattır.
2- AKP ve muhalefeti partileri faizci kapitalizmi benimsemiştir. Adil düzensiz saadet olmaz diyen Saadet partisidir.
3- AKP ve muhalefeti partileri üstün medeniyet olarak batı medeniyetini kabul ediyorlar. Saadet Partisi ise bizim medeniyetimizi diğer medeniyetlerden üstün tutmaktadır.
4- AKP ve muhalefeti Avrupa Birliği diyor. Saadet Partisi İslam Birliği diyor.
5- Yeni bir dünya kurmak isteyen Saadet Partisidir. AKP ve diğerlerinin böyle bir derdi yoktur.
6- Onlar ABD, AB ve İsrail ile birlikte olup helak olmaya gidelim diyorlar. Saadet Partisi ise Milli Görüşe dönelim ayağa kalkalım ve lider ülke olalım diyor.
7- AKP ve muhalefeti bir adatma ve aldanmadır. Onlar işbirlikçidirler ve Türkiye’yi düzeltemezler. Kurtuluşun tek ilacı Milli Görüş ve Saadet Partisi’dir” dedi.