Karaman'da seçim çalışmalarına hızlı başlayan MHP Karaman Milletvekili adayı Doç. Dr. Ali Güler ve ekibinin bugünkü programında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne vardı.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret eden Ali Güler; “Bu güne kadar bizler Karaman'ın yetiştirdiği bir evlat olarak görevimiz gereği yurdun dört bir yanında hizmetlerde bulunduk. Gerek subay olarak gerekse tarihçi olarak Karaman'a hizmet etmeyi bir borç bildik. Şimdide bu hizmetleri taçlandırmak daha çok hizmet edebilmek için siyasete atıldık. İnşallah bu kararımız benim için, Karaman için ve ülkemiz için hayırlı olur.” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise bu nazik ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirtirken; “Sizi daha önceleri televizyon programlarında izlerken bizler çok seviniyorduk. Karamanlı bir hemşehrimizin önemli yerlerde önemli görevlerde olması bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bizler için siyasi düşünceden öte hemşehrilik duygusu daha ön plandadır. Bu siyasettir çıkarız düşüncelerimizi fikirlerimizi ideallerimizi anlatırız vatandaş bir tercih kullanır daha sonra bu şehre hizmet etmek için yine hep birlikte çalışırız. Ben sizlerin çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Ali Güler ve heyeti daha sonra Belediye personelini ziyaret ederek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Belediye ziyaretinin ardından Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'yi  ziyaret eden Ali Güler; ''Bizler siyasetin güvenilir bir kurum haline gelmesini istiyoruz. Karaman bu anlamda Yunus'un, Mevlana'nın sevgisini hak eden bir şehir. Bizler Karaman gönüllüsü, Karaman'ın öz evlatlarıyız ve memeleketimize hizmet edebilmek için bu kutlu yolda bir şeçime gidiyoruz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Çıkmış olduğunuz bu yolda size başarılar diliyorum. Karaman ülkemizdeki bir çok şehre göre siyaseten bir çok engeli ve rahatsızlığı sizlerin sayesinde aşmış durumda. Biz güvenli bir ortamda vatandaşlarımızı rahatsız etmeden yürüttüğünüz bu kampanyada sizlere gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Akşam yemeğinin ardından partililer ve Karamanlılar ile buluşan MHP MYK üyesi ve Karaman Milletvekili adayı Ali Güler Makro Sinemada Kafes filmini izledi. 

Basın toplantısı, partililerle istişare toplantısı ve ilk gün gezilerinden sonra ikinci günde yoğun bir tempo ile devam eden Sayın Ali Güler halk arasında seçime hızlı başladığı izlenimi oluşturdu.