Milliyetçi Hareket Partisi Karaman teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında TOKİ sakinleriyle bir araya geldi. Her vatandaşın soru sorabildiği ve projeler hakkında Birgi alabildiği toplantıda Ali Pınarbaşı, olması gereken Karaman’ı anlattı.

İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Oktay yılmaz, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylarının katıldığı program ilk olarak 1. TOKİ olarak bilinen mahallede başladı. Tek tek kapıları çalarak vatandaşlarla tokalaşan Ali Pınarbaşı, burada gösterilen ilgi ve alakadan dolayı mahalle sakinlerine teşekkür etti. Ali Pınarbaşı projelerinin anlatıldığı bildiri dağıtımının da yapıldı 1. TOKİ ziyaretinin ardında 2. TOKİ’ye geçildi.
Burada mahalle sakinleri ile bir pastanede buluşan Ali Pınarbaşı ve partililer, bu yerel seçimin önemli olduğuna değindi. Ciddi şekilde ulaşım sorunu yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri, ‘’Burası devletin yaptığı bir mahalle olmasına rağmen oturduğumuz günden bu yana Belediye başkanımız Kamil Uğurlu Bey’in inat etmesinden dolayı ciddi ulaşım sorunu yaşıyoruz. Dolmuşlar buraya gelmiyor, buraya gelen belediye otobüsleri ise hemen az ilerde bulunan konutlara kadar gitmiyor. Bütün bu sorun teşkil eden mesafe ise şoför beyin bir vites değiştirme mesafesi kadardır. 
Hastamız, hamile kadınlarımız bu ulaşım sorunlarından dolayı problem yaşamaya halen devam ediyor. Hiçbir yetkili neden bu işe al atmıyor?’’ sorusu üzerine cevap veren Ali Pınarbaşı, ‘’ biz dolmuşçu esnafımızla bu sorunun giderilmesi için görüşmeler yaptık. Kendileri hiçbir fiyat farkı almadan bu mesafeye gidebileceklerini, mahalle sakinlerinin kısmi değil tamamına hizmet edebileceklerini söylediler. Lakin buna Karaman Belediyesi’nin izin vermediğini ileten dolmuşçu esnafımız bir yana, bu Belediye içerisinde bir emir ile çözülebilecek kadar kolay ve basit bir iştir. Bu kadar uzatılmasının sebebi merak konusudur. Vatandaş istiyor, taşımacılar istiyor, kimin istemediği ortadadır. Karaman’ı olması gereken noktaya getirmek, için olması gereken sorunsuz Mahalleleri hazırlamamız gerekir.’’ Dedi.
Hizmet noktasında aradıkları, hayal ettikleri birçok çalışmayı göremediklerini söyleyen mahalle sakinlerinin mevcut belediye çalışmalarını eleştiren soruları üzerine İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, ‘’ Değerli arkadaşlar bütün bu şikâyetlerin ve görmezden gelmenin hesabının sorulacağı gün 30 Mart’tır. Saydığınız, bir telefonla halledilebilecek işlerinse yapılacağı gün 31 Mart’tır. Yani Allahın izni ile seçildiğimiz günün hemen ertesi günü bu sorunlar artık sorun olarak ortada kalmayacaktır. Dua ve desteklerinizi bekliyoruz’’ dedi.
Tatlı ve içecek ikramı sonrası mahalleden ayrılan MHP grubu Karaman Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen bir programa katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan adayı Ali Pınarbaşı, burada etkinliğe destek veren vatandaşlara plaket verdi.