2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimler için milletvekilliği aday adayları başvurularını yapmaya başladı. Yoğun başvurunun olduğu Ak Parti'den Avukat Muhammet Şamil Arslan da aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Başvurusunu yapan Avukat Arslan gazetemizi ziyaret etti. AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Avukat Muhammet Şamil Arslan, Türkiye için başkanlık sisteminin şart olduğunu dile getirerek ''2019'a kadar başka bir seçim yaşamayacağız. Bu sürede hükümet devrim niteliğinde değişiklikler yapmak istiyor. Bu noktada kelle koltukta savaşacak insanlara ihtiyaç var. Bizim İçin devlet önemli. Devlet kelimesi iki heceden oluşur. Devlet olursa biz toplum olarak ırkımızla dinimizle manevi değerlerimizle birlikte bir çatı altında yaşayabiliriz. Biz ve bizden sonraki nesiller barış içinde canları namusları ve malları teminat içinde yaşayabilirler. Türkiye özgür bir ülke olarak ve büyümek için yeni bir hamle yapacak bu hamle başkanlık sistemi. Bize uymayan ve bizi prangaya mahkûm eden yarı başkanlık sisteminin sıkıntıları ortada. Başkanlık sistemini getirmek için canla başla çalışarak bu sistemin ülkemize kazandırılmasında benimde ufakta olsa bir yararım olsun istedim. Bu yüzden aday adayı oldum'' dedi.

GELENEKTEN GELİYORUM

AK Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Avukat Muhammet Şamil Arslan, gelenekten geldiğini belirterek '' Ahlaklı, temiz ve sağlam bir siyaset yapmak istiyoruz. Bu gelenekten gelen bir siyaset anlayışını belirledik. Bir hukukçu olarak halka bu meselenin önemini anlatmak için milletvekili olmak istiyorum. Biz rahat bir yaşam sürmek için değil tam tersine elimizi taşın altına koymaya adayız. Halkımız bize 24 saat ulaşabilecek. Bunun sözünü şimdiden verebilirim'' dedi.

Sosyal alanda da aktif olan Avukat Muhammet Şamil Arslan, uzun yıllar Milli Gençlik Vakfında bulundu. Ensar Vakfı İstişare Kurulunda da vazifeli olan Arslan, Cihannüma Derneği'nin de aktif bir üyesi olarak bulunuyor.